Udland

OVERBLIK: Det ved vi om skyderierne i Californien

Onsdag aften dansk tid blev USA ramt af endnu en skudepisode. Gerningsmændenes motiv er stadig ukendt, men her er, hvad politiet har oplyst om angrebet indtil videre:

Forløbet:

Omkring klokken 11 om formiddagen lokal tid angriber gerningsmænd et handicapcenter i San Bernardino, der ligger i Californien

Efter skyderiet slipper gerningsmændene væk i en sort SUV (en bil, der er lidt større end en stationcar, red.).

Et tip fra en borger fører senere politiet til en bolig. Her flygter en sort SUV fra stedet ved politiets ankomst. Herefter følger en biljagt ved høj hastighed gennem San Bernardino.

Under biljagten bliver der udvekslet skud mellem politiet og personerne i bilen, der bringes til standsning med adskillige synlige skudhuller.

To personer i bilen - en mand og en kvinde - er døde efter ildkampen.

En tredje person anholdes, efter at vedkommende ses flygte fra stedet. Men politiet understreger, at de to dræbte personer er de eneste mistænkte i sagen.

Ofre:

En talkvinde fra politiet, Vicki Cervantes, oplyser onsdag aften dansk tid, at 14 er døde, mens 17 mennesker er alvorligt såret - to af disse kritisk.

Gerningsmændene:

Politiet har dræbt to formodede gerningsmand under biljagten. Der er tale om 28-årige Syed Rizwan Farook og den 27-årige Tashfeen Malik. Farook arbejde på handicapcenteret

Den anholdtes identitet er ukendt.

Politiet kender endnu ikke gerningsmændenes motiv, men vil ikke udelukke noget i efterforskningen.

Flere vidner har uafhængigt af hinanden beskrevet over for politiet, hvordan tre gerningsmænd angreb stedet.

Gerningsstedet:

Skyderiet foregik inde i et tæt pakket mødelokale i Inland Regional Center, der tilbyder hjælp til handicappede personer. Selve lokalerne, hvor skuddene blev affyret, var lejet ud til en julefest.

Efterforskning:

Både regionale og føderale myndigheder er involveret i efterforskningen.

Som et led i efterforskningen har det føderale politi, FBI, udført en ransagning af et hjem i nabodistriktet Redlands.

Her skulle den mistænkte ifølge nyhedsbureauet AFP være set før biljagten, der førte til skududvekslingen mellem politi og de to formodede gerningsmænd.

Ifølge journalister på stedet er der hørt en eksplosion, efter at politiets bombeteknikere har sendt et køretøj ind i hjemmet. Hvorvidt den var kontrolleret eller ej, står ikke klart