Udland

Mistænkt par bag skyderi efterlod baby hos bedstemor

De to formodede gerningsmænd bag masseskyderiet i Californien, 28-årige Syed Rizwan Farook og 27-årige Tashfeen Malik, havde været gift i to år og netop afleveret deres datter hos en bedstemor, inden de tilsyneladende gik amok på et handicapcenter og dræbte 14 mennesker.

Det fortæller Tashfeen Maliks bror, Farhan Khan, ifølge Los Angeles Times.

Parret havde onsdag morgen lokal tid afleveret den seks måneder gamle datter hos Syed Rizwan Farooks mor, der bor i området Redlands i byen San Bernardino, hvor skyderiet fandt sted.

De to skulle angiveligt have fortalt Farooks mor, at de havde en aftale hos lægen. Det oplyser Hussam Ayloush, der er direktør ved Los Angeles-kontoret for Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer, ifølge Los Angeles Times.

Han fortæller videre, at bedstemoren blev bekymret, da hun hørte om skyderiet i San Bernardino.

- Hun begyndte at ringe. Men der var intet svar, siger han.

Familien var bange for, at parret var blevet skudt i angrebet, men da familien begyndte at få opkald fra medier, blev det klart, at Farook kunne være indblandet på anden vis.

Farook arbejdede i sundhedsforvaltningen i San Bernardino, og onsdag deltog han i en julefest for sin afdeling på et handicapcenter i byen.

Han forlod på et tidspunkt festen for senere at vende tilbage med Tashfeen Malik. Her skød og dræbte de to ifølge politiet 14 mennesker og sårede 17 andre.

Efterfølgende blev parret skudt og dræbt af politiet i en biljagt i Redlands.

Politichef i San Bernardino Jarrod Burguan siger til Reuters, at angrebet efter alt at dømme var planlagt. Således havde parret efterladt flere sprængladninger på handicapcentret, ligesom begge var iført militærlignende tøj og bar tunge våben.

Motivet til angrebet er endnu uklart.

Syed Rizwan Farook er født i delstaten Illinois, og hans forældre er emigreret til USA fra Sydøstasien, skriver Reuters. Tashfeen Malik menes at være fra Pakistan, og hun har tilsyneladende boet i Saudi-Arabien, før hun kom til USA.