Udland

Rusland: Her er beviset for at Tyrkiet får olie fra IS

Det russiske forsvarsministerium anklager nu den tyrkiske præsident Erdogan for at købe olie af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

På et pressemøde tidligere i dag fremlagde det russiske forsvarsministerium satellitbilleder, som angiveligt viser, hvordan olietankere fra IS-kontrollerede områder bliver transporteret til Tyrkiet.

Ifølge russerne er Tyrkiet den største forbruger af den olie, som den ekstremistiske bevægelse har stjålet i Irak og Syrien. Og samtidig skulle Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og hans familie være direkte involveret i oliehandlen.

 - Tilgængelige informationer viser, at det øverste lag i Tyrkiets politiske ledelse, præsident Erdogan og hans familie, er involveret i denne kriminelle virksomhed, sagde Ruslands viceforsvarsminister, Anatolij Antonov, til pressen i Moskva onsdag.

Den seneste uge har været præget af diplomatiske spændinger mellem de to lande - det sker efter tyrkisk militær skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Forholdet mellem Rusland og Tyrkiet er yderst spændt, efter at det tyrkiske militær nedskød et russisk kampfly, da det kortvarigt krydsede en tyrkisk grænselomme til Syrien. Den ene af de to piloter overlevede.

Rusland har indført sanktioner over for tyrkiske landbrugsvarer, og russiske statsborgere, der ellers fylder meget i tyrkiske turistområder, kan ikke længere tage på pakkerejser til landet.