Udland

Seere raser mod TV 2 Norge: Falskt katastrofe-indslag skabte panik

Mange nordmænd fik formentligt aftenkaffen galt i halsen, da de fredag aften sad og så finalen i underholdningsprogrammet "Norske Talenter".

Pludselig blev programmet nemlig afbrudt af de norske TV 2 Nyheders jingle, hvorefter den norske nyhedsvært Arill Rise tonede frem på skærmen med alvorlig mine.

- Vi ved nu, at naturkatastrofer rammer store dele af verden. Her på TV 2 Nyhederne sender vi, så længe vi kan. Alt hvad vi kan sige lige nu er: Tag jer af hinanden. Kom i sikkerhed, fortalte Arill Rise.

Se klippet på TV 2 Norges hjemmeside.

Seerne raser

Der var dog tale om en falsk nyhedshistorie, og indslaget var alene tænkt som en introduktion til dansegruppen Aces Crews optræden. Men langt fra alle nordmænd opfattede, at indslaget ikke var ægte.

TV 2 Norge melder om telefonstorm, og mange frustrerede seere har kommenteret indslaget på talentprogrammets Facebook-side:

- Rigtig dårlig intro med den nyhed... Jeg troede, at udsendelsen blev afbrudt med nyheder om, at noget helt forfærdeligt var sket. Fik helt ondt i maven, skriver Benedicte Eikenes Thomassen.

- Det er for dårligt! Specielt med tanke på, hvad der sker i verden for tiden. Stod i køkkenet og hørte nyheden kom på tv. Blev skræmt  og tankerne fløj om, hvad vi skulle gøre med børnene, skriver Maria Kile.

- Det var en utrolig dårlig spøg med introen. Håber virkelig ikke sådan noget gentager sig. Man går næsten i panik, når det kommer. Virkelig dårlig spøg, skriver Kjerstin-Sabrin Kittilsen.

TV 2 Norge beklager

Hos TV 2 Norge tager man seernes reaktion meget alvorligt. Redaktør på Norske Talenter, Siv Aamot, har derfor beklaget over for seerne.

- Vi har kunnet forstå, at historien, som Aces fortalte i aftenens udgave af Norske Talenter om en forestående naturkatastrofe, har medført reaktioner. Vi beklager over for dem, som ha følt sig stødt af virkemidlerne, som blev brugt, siger hun.

Også dansegruppen Aces Crew har beklaget.

– Hele pointen var, at folk skal åbne øjnene. Vi ville selvfølgelig ikke skræmme folk rigtigt, men hvis vi formåede at få folk til virkelig at føle frygt, før de opdagede, at nyheden ikke var ægte, kan vi måske få dem til at tænke, "hvad hvis det var ægte, og hvad havde jeg gjort, hvis det var", siger et af medlemmerne.