Udland

Først IS og nu Island: Derfor hacker Anonymous vores nordiske naboer

”Hacktivist-gruppen” Anonymous har nu tilsyneladende udset sig et nyt offer for en større hackerkampagne, efter man i kølvandet på terrorangrebene i Paris lovede at gøre livet surt for bagmændene fra den internationale terrororganisation Islamisk Stat.

Gruppen hævder nu at være ansvarlig for angreb mod fem af den islandske regerings hjemmesider.

Årsagen til cyberangrebet er ifølge Anonymous den islandske politik over for kommerciel hvalfangst i Nordatlatlanten - og ikke mindst fangsten af finhvaler, der betragtes som en truet dyreart. 

Det skriver Reuters. 

Fem hjemmesider brød ned

Angrebet var blandt andet rettet mod den islandske statsministers officielle hjemmeside samt miljø- og indenrigsministeriets hjemmesider.

Hjemmesiderne var alle offline fra fredag til omkring middagstid lørdag.

I en video, som blev delt flittigt på de sociale medier, opfordrede hackergruppen alle til at angribe hjemmesider, der har nogen tilknytning til Island.

I videoen forklarer et anonymiseret medlem - som vanligt iført Guy Fawkes-maske - hvorfor hackerne går efter den islandske regering:

- Vi har holdt øje med Island i et stykke tid, og de fortsætter med at slagte en truet dyreart. Nu er det tid til at gøre noget, siger stemmen blandt andet i videoen, der sluttes af med en konkret opfordring til alle, der sympatiserer med gruppens budskab. 

- Brødre og søstre. Vi beder jer om at stå ved vores side i et målrettet angreb mod Island. Slut jer til vores angreb på hjemmesider og databaser.

På en Twitter-profil, der er oprettet i forbindelse med kampagnen mod Island, kan man se screenshots, der viser, hvordan hackerangrebet fik hjemmesiderne til at bryde sammen sent fredag aften.

Island er medlem af IWC – Internationale Whaling Commission – som forbød kommerciel hvalfangst i 1986. Både i Island og Norge fortsætter hvalfangsten dog til trods for forbuddet.