Udland

Trump anklages for racisme: Brugte falske tal om mord begået af sorte

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har nok engang bragt sig selv i fokus på kontroversiel vis.

Milliardæren anklages denne gang for at være racist, efter han på det sociale medie Twitter har lagt et billede ud, hvor det fremgår, at afroamerikanere står bag de fleste mord på både hvide og sorte.

Adskillige kritikere påpeger nemlig på Twitter, at ikke bare tallene helt forkerte, men kilden til tallene, Crime Statistics Bureau - San Francisco, findes slet ikke.

FBI-tal afslører løgn

Af statistikken i Trumps tweet fremgår det, at afroamerikanere står bag 81 procent af drabene på hvide og 97 af drabene på sorte.

Men de officielle tal fra FBI viser dog, at tallene faktisk er, at sorte står bag 15 procent af drabene på hvide og 90 procent af drabene på andre sorte.

Billedet med den falske mordstatistik blev oprindeligt bragt af en nu slettet Twitter-bruger med navnet @CheesedBrit, der ifølge Daily Mail havde et profilbillede med at nynazistisk logo, der mindede om et svastika.

Beskyldes for racisme

Mange brugere på Twitter har kommenteret Donald Trumps tweet med den misvisende statistik, og beskylder ham for at være racist.

- Stiller du op som præsident for USA eller KKK (Ku Klux Klan, red.), skriver Carly Lehwald‏.

- Jeg tror ikke, amerikanerne er dumme nok til at stemme på en racistisk løgner, skriver brugeren @Bekleyen_Dervis.

Donald Trump har under sin valgkamp været en stor fortaler for at sende immigranter ud af USA, og han har sagt, at han vil sende tusindvis af syriske flygtninge hjem, hvis han vinder valget i november næste år.

Herunder kan du se milliardærens omdiskuterede tweet: