Sultestrejkende migranter syer læberne sammen i protest

På grænsen mellem Grækenland og Makedonien har en lille gruppe migranter syet læberne sammen i ren desperation over ikke at kunne komme videre.

Grænsen er lukket for såkaldt ”økonomiske migranter”. Det betyder, at op mod 1.300 migranter er strandet ved grænsen.

Hovedparten kommer fra lande som Bangladesh, Marokko, Pakistan og Iran. I dag protesterede de for femte dag i træk.

- Åbn grænsen, åbn grænsen, lød det i kor fra flere migranterne.

Det hele startede med, at EU-landet Slovenien i sidste uge erklærede, at man kun ville give passage til personer, der flygter fra konflikter i Syrien, Irak og Afghanistan. Slovenerne anser alle andre for ”økonomiske migranter”, og de skal derfor sendes tilbage, hvor de kommer fra.

Den manøvre fik andre lande til at følge trop. Det gælder Kroatien, Serbien og Makedonien.

I Grækenland ved grænsen til netop Makedonien er flere migranter gået i sultestrejke. En gruppe iranere har syet læberne sammen, fordi de ikke kan få lov til at komme videre.

- Jeg har et spørgsmål: Hvad er forskellen på iranere og andre? Hjælp os. Vi har brug for hjælp. Vær rare at hjælpe os, siger iraneren Remza, som er blandt de strandede ved grænseovergangen.

De nye tiltag fra Balkan-landene kommer samtidig med en stigende bekymring fra den politiske højrefløj i Europa over kontrollen af de flygtninge og migranter, der kommer ind i Europa. Der spekuleres fortsat i, at to af gerningsmændene til terrorangrebene i Paris den 13. november kan være kommet ind i Europa i ly af flygtningestrømmen.