Udland

Sverige hæver sit sikkerhedsniveau

Sikkerhedsniveauet i Sverige er hævet fra tre til fire.

Det meddeler sikkerhedstjenesten, Säpo.

Skalaen er på fem, så sikkerhedsniveauet, eller trusselsniveauet, er lige nu det næsthøjeste.

- En af grundene til at hæve niveauet er, at sikkerhedspolitiet har modtaget konkrete informationer og har vurderet, at vi må agere inden for rammerne af vort kontra-terrorarbejde, siger Säpo i en pressemeddelelse.

I Danmark er sikkerhedsniveauet også hævet, mens den norske sikkerhedstjeneste, PST, ikke har gjort noget, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

- Vi har styrket bemandingen. Vi har fået en del informationer fra udlandet og fra egne kilder. På baggrund af disse informationer er der ikke grund til at ændre vor vurdering af trusselsbilledet, har Jon Fitje Hoffmann, en af lederne i PST, tidligere forklaret til NTB.