Udland

Guineas sidste ebola-patient er blevet udskrevet

Blot 19 dage gammel dreng har vundet kampen mod ebola og er Guineas sidste patient til at forlade hospitalet.

Et spædbarn er blevet den sidste ebolapatient, der er blevet udskrevet fra et hospital i Guinea.

Den blot 19 dage gamle dreng er blevet erklæret rask mandag og har forladt et hospital i landets hovedstad, Conakry. Dermed kender myndighederne ikke til flere ebolasmittede i landet, skriver Reuters.

Hospitalskilder oplyser til nyhedsbureauet, at spædbarnet har vundet kampen over ebola, som han blev smittet med ved fødslen.

Drengens mor, der allerede var indlagt med ebola, da hun fødte sit barn, overlevede ikke sygdommen.

Med drengens udskrivelse kan Guinea begynde at tælle til 42, hvilket er antallet af dage der skal gå, fra skæbnen for den sidst kendte patient er blevet kendt, og landet efterfølgende kan erklære sig ebola-fri.

- Den sidste bekræftede ebolasmittede er blevet udskrevet fra behandlingscentret, siger Fodé Tass Sylla, talsmand for Guineas ebolakoordinationsenhed.

- Vi tog to prøver efter hans behandling, og de kom begge tilbage negative, lyder det videre.

68 personer, der har været i kontakt med den sidste gruppe ebolapatienter og blev vurderet til at være i risikozonen for at være smittet, blev frigivet fra karantæne lørdag.

Guinea er det sidste land, der fortsat kæmper med virussen, efter at en omfattende ebola-epidemi brød ud sidste år.

Nabolandet Sierra Leone blev erklæret fri for ebola 7. november.

I alt 11.300 mennesker har mistet livet til sygdommen i et historisk stort udbrud. Særligt har Vestafrika været hårdt ramt. Omkring 17.000 patienter har overlevet ebola

/ritzau/Reuters