Flygtning i Serbien har pas identisk med Paris-bombemand

16x9

To syriske pas identiske med hinanden er fundet - et lå nær en formodet gerningsmand til et blodigt angreb i Paris, mens det andet er blevet opdaget i

To syriske pas identiske med hinanden er fundet - et lå nær en formodet gerningsmand til et blodigt angreb i Paris, mens det andet er blevet opdaget i lommen på en flygtning i Serbien.

Kun billederne i de to pas er forskellige, skriver avisen The Guardian, der citerer politikilder i Serbien.

Serbisk politi har anholdt en mand, der var i besiddelse af et syrisk pas med samme detaljer som i et fundet nær en bombemand i Frankrigs hovedstad, Paris. I passene står samme navn - Ahmad Almohammad - og personlige oplysninger.

Repræsentanter for de serbiske myndigheder siger til The Guardian, at begge pas anses for at være falske, men at Serbien nu arbejder sammen med franske efterforskere for at finde frem til, hvor passene oprindeligt kommer fra.

Fingeraftryk matcher person, der kom til græsk ø
Passet fundet nær en af gerningsmændene i Paris-angrebene, hvor 129 mennesker mistede livet i en række koordinerede angreb, har været en vigtig ledetråd i efterforskningen i Frankrig, selvom myndighederne har været forsigtige med at fastslå passets ægthed.

Ifølge Francois Molins, statsanklager i Frankrig, blev passet fundet ved en af de døde gerningsmænd. Den pågældende person hed Ahmad Almohammad og blev født 10. september 1990 i Idlib i Syrien.

Efterfølgende blev det bekræftet, at ligets fingeraftryk matcher med en person, der blev registreret under det navn på den græske ø Leros 3. oktober. Det pegede på, at passets indehaver kom til Europa gennem Grækenland med flygtningestrømmen.

Lørdag dukkede samme pas - med et andet billede - så op i flygtningelejren Presovo ifølge den serbiske avis Blic.

Serbisk politi mener, at passene er blevet udleveret på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.