Udland

Hollande: Vi er i krig og vil fortsætte bombning af IS

Francois Hollande siger på en ekstraordinær kongres i parlamentet i Versailles, at Frankrig vil intensivere handlingerne i Mellemøsten og kaste bomber mod Islamisk Stats hovedkvarter og andre tilholdssteder.

- Vi vil udrydde terrorisme, lyder Hollandes afsluttende bemærkning under den ekstraordinære kongres 

Han opfordrer desuden til én samlet koalition i Syrien. I øjeblikket kæmpes der i to fronter mod Islamisk Stat. Den ene koalition ledes af USA og den anden af Rusland.

- Vi vil fortsætte med at bombe i de kommende uger, lyder det fra den franske præsident, Hollande. Han understreger på kongressen, at Frankrig er i krig, som han også har sagt tidligere, efter at Paris blev angrebet fredag aften.

Lægger op til flere ændringer

Præsidenten siger samtidig, at den franske grundlov skal have et eftersyn. Han ønsker blandt andet, at folk med dobbelte statsborgerskab nemmere kan forbydes at komme ind i landet, hvis de dobbelte statsborgere repræsenterer en 'terror-risiko'. Det samme skal gøre sig gældende ved udvisning af udlændinge - hvis de udgør en 'risiko' skal det være nemmere at udvise folk ifølge Hollande.

- Forbryderne skal vide, at deres handlinger ikke har fået Frankrig til at vakle, siger præsidenten. Det har kun styrket overbevisningen om, at jihadisterne skal bekæmpes.

Af andre ændringer, som Francois Hollande nu ønsker indført, er blandt andet øget sikkerhed i landet. Han vil blandt andet ansætte 5000 nye politifolk inden to år. Han vil også sørge for, at militæret ikke mister ansatte indtil 2019.

- Truslen bliver her længe, derfor vil vi forøge muligheden for både sikkerhed og franske styrker, siger præsidenten.

Præsidenten siger, at han i de kommende dage vil mødes med USA's præsident, Barack Obama, og hans russiske modstykke Vladimir Putin, for at diskutere mulighederne for at samle en koalition i Syrien.

Hvad ved vi om angrebene i Paris?

Fredag omkring klokken 21.30 blev Paris ramt af en række terrorangreb.

130 civile er døde, og flere end 300 er sårede - heraf mindst 99 i kritisk tilstand.

Syv terrorister er døde - seks sprængte sig selv i luften.