Udland

Bomber på vej mod Islamisk Stat: From Paris With Love

Amerikanske bomber, der venter på at blive smidt over Islamisk Stat (IS) i Syrien, er blevet påmalet de hævngerrige ord ”From Paris With Love”.

Det fremgår af billeder, der netop nu florerer på de sociale medier. Billedernes ægthed og oprindelse er dog aldrig blevet slået fuldstændig fast, skriver flere medier i dag.

T2Toolbox embed

Ifølge den britiske avis ”Daily Mail” er hilsnerne blandt andet skrevet på Hellfire-missiler og JDAM-bomber, der venter at blive kastet som led i den amerikanskledede koalitions angreb på IS-mål i Syrien og Irak.

På de sociale medier får påskrifterne mest ros og opbakning, mens enkelte stemmer advarer mod, at man aldrig får løst konflikten med de radikale islamiske kræfter ved at optrappe volden.

Allerede søndag gennemførte det franske og amerikanske luftvåben et massivt luftangreb på den syriske by Raqqa, som er den selvudnævnte hovedstad for IS’ såkaldte kalifat i Syrien og Irak.

Den franske præsident Francois Hollande sagde i dag i en tale til det franske parlament, at "Frankrig er i krig", og at man i den kommende tid vil fortsætte bombardementerne af Raqqa og andre IS-mål.

- Vi vil udrydde terrorisme, sagde præsidenten.

Organisationen Open Source Intelligence bringer billederne og spørger samtidigt, om nogen kan bidrage med oplysninger om billedernes ægthed:

T2Toolbox embed

T2Toolbox embed

Hvad ved vi om angrebene i Paris?

Fredag omkring klokken 21.30 blev Paris ramt af en række terrorangreb.

130 civile er døde, og flere end 300 er sårede - heraf mindst 99 i kritisk tilstand.

Syv terrorister er døde - seks sprængte sig selv i luften.