Udland

129 dræbt i Paris: Her er de første navne på ofre for terrorangrebet

23-årige Nohemi Gonzalez var en af de 129 personer, der mistede livet i et blodigt terrorangreb i Paris fredag aften.

Den unge designstuderende fra USA var i Frankrig på et udvekslingsophold, og fredag aften var hun taget ud med nogle medstuderende for at spise.

Hun blev dræbt, da gerningsmændene fredag aften skød mod restauranten, hvor hun sad. Det bekræfter hendes tante, Sandra Felt, over for NBC News.

- Hvorfor skulle en smuk, ung kvinde miste livet, en som havde så meget at byde på, og hvis liv gik så godt for hende, spørger den sørgende tante.

- En af de allerbedste

Nohemi Gonzalez studerede design på California State University i Long Beach, men havde altid ønsket sig at lære fransk og studere i Paris. Hun var taget på et semesters udveksling ved designskolen Strate i den franske by Sèvres.

- Hun var en dejlig pige, en af de allerbedste. Hun havde planlagt hele sin tur til Paris, hun fik altid tingene gjort og var en meget organiseret person. Hun havde arbejdet for at spare op til turen, fortæller Sandra Felt om sin niece.

Det amerikanske universitet roser de medstuderende for at have kontaktet Nohemi Gonzalez' venner og familie hjemme i USA og holde dem opdateret under den kaotiske situation.

-- Jeg er meget ked af nyheden om Nohemi Gonzalez' død. Vores tanker og bønner er hos hendes familie og venner i denne svære tid, siger skolens leder Jane Close Conoley.

Brite døde mens han gjorde, hvad han elskede

Blandt de mange ofre var foruden franskmænd også personer fra lande som Algeriet, Belgien, Storbritannien, Chile, Marokko, Portugal, Rumænien, Spanien, Sverige, Mexico og Tunesien.

Størstedelen af ofrene blev dræbt ved angrebet mod koncertstedet Bataclan, hvor det amerikanske band Eagles of Death Metal spillede koncert.

Identiteten på flere af ofrene fra Bataclan er også frigivet. Herunder den 36-årige brite Nick Alexander, der arbejde for bandet. Familien har bekræftet hans død og beskriver ham som en gavmild, sjov og yderst loyal person - han var alles bedste ven.

- Nick døde, mens han udførte det arbejde, han elskede, og vi finder trøst i at vide, hvor meget han var elsket af sine venner verden rundt. Tak for jeres tanker og repekt i denne svære tid, udtaler familien.

Dræbt journalist havde to døtre

På Bataclan befandt sig også den 43-årige franske musikjournalist Guillame B. Decherf, der for nyligt havde anmeldt det amerikanske bands seneste album.

Siden 2008 havde han arbejdet for Les inRocks og før det for kendte magaziner som Metro, Rolling Stone og Liberation. På sin hjemmeside bekræfter kollegerne fra Les inRocks hans død og sender deres tanker til Guillames familie. Han havde to døtre.

Blandt koncertgængerne var også den 26-årige Valentin Ribet, der arbejdede som advokat i Paris med speciale i økonomisk kriminalitet. Hans arbejdsgiver beskriver ham som en talentfuld advokat, der var meget vellidt, og en god kollega.

- Det er en forfærdelig tragedie og svært for os virkelig at forså. Vi er chokeret over tabet og angrebet mod vores by, oplyser advokatfirmaet.