Udland

FAKTA: Det ved vi om ofrene i Paris

En studerende fra Californien, en ældre portugiser og niecen til en chilensk ambassadør er blandt ofrene.

Der var flere udlændinge - men så vidt vides ingen danskere - blandt de mindst 129 dræbte og over 300, der blev såret i Paris fredag aften og natten til lørdag, da formentlig tre grupper af mænd bevæbnet med Kalasjnikov-rifler og bomber gik til angreb på civile mål flere steder i Paris.

Her er en foreløbig oversigt over de 20 udenlandske statsborgere, der er registreret. Listen baserer sig på oplysninger fra medier og myndigheder i Frankrig og i de dræbtes hjemlande:

- Algeriet. To dræbte. Det officielle nyhedsbureau APS citerer diplomatiske kilder for oplysningen om, at der er tale om en 40-årig kvinde og en 29-årig mand.

- Belgien. Mindst tre dræbte, oplyser det belgiske udenrigsministerium.

- Storbritannien. Et bekræftet dødsoffer, men ifølge det britiske udenrigsministerium frygter man, at der kan være tale om "en håndfuld".

- Chile. En mand og to kvinder. Den ældste kvinde var niece af Chiles ambassadør i Mexico, mens den yngste var hendes datter.

- Marokko. En dræbt og en såret, oplyser den marokkanske ambassade i Frankrig.

- Portugal. To dræbte, oplyser den portugisiske regering. Den ene var 63 år, boede i Paris og blev dræbt nær Stade de France. Den anden var født i Frankrig, havde dobbelt statsborgerskab og blev dræbt på spillestedet Le Bataclan.

- Rumænien. To dræbte, oplyser det rumænske udenrigsministerium.

- Spanien. En 29-årig spansk mand blev ifølge spanske myndigheder dræbt ved koncerten på Le Bataclan.

- Sverige. En dræbt og en såret. Oplysningerne stammer fra det svenske udenrigsministerium, der dog også siger, at man stadig er ved at få dem bekræftet.

- Mexico. To mexicanske kvinder er blandt ofrene, oplyser Mexicos udenrigsministerium. Begge havde dobbeltstatsborgerskab - den ene havde også spansk pas, mens den anden havde mexicansk-amerikansk statsborgerskab.

- USA. En studerende fra Californien blev dræbt, oplyser hendes universitet. Der er ifølge Reuters tale om kvinden, der har mexicansk-amerikansk statsborgerskab og derfor også tæller med i Mexicos statistik. Der er rapporter om flere sårede amerikanere.

- Tunesien. To søstre, der boede i den franske region Creusot, blev ifølge det tunesiske udenrigsministerium dræbt, da de var i Paris for at fejre en vens fødselsdag.

- Tyskland: Det tyske udenrigsministerium har bekræftet, at en tysk mand blev dræbt ved angrebet. De oplyser dog hverken mandens identitet eller hvor, han blev dræbt.