Udland

Hacker-aktivister vil trække hætten af 1000 Ku Klux Klan-medlemmer

Arkivfoto: De hætteklædte Ku Klux Klan er kendte og berygtede for deres korsafbrændinger. Polfoto

Hackergruppen Anonymous erklærer nu igen krig mod den højreekstremistiske organisation Ku Klux Klan (KKK).

Hackergruppen har tirsdag aften offentliggjort et manifest, hvor de skriver, at de planlægger at afsløre identiteten på 1000 KKK-medlemmer og andre med tilknytning til organisationen i forbindelse med årsdagen for urolighederne i den amerikanske by Ferguson i næste måned.

- Når folk står over for alvorlige uretfærdigheder, vil deres råb ikke forblive uhørt. Vi holdt aldrig op med at holde øje med jer. Vi ved, hvem I er, skriver Anonymous i indledningen af manifestet.

Trusler mod demonstranter førte til krig

Den hætteklædte Ku Klux Klan er kendt for at være meget hemmelighedsfuld omkring organisation og medlemmer, og er berygtet for korsafbrændinger og brug af voldsomme magtmidler.

Anonymous angreb allerede sidste år Ku Klux Klan, efter højreekstremisterne havde truet med at angribe demonstranterne i byen Ferguson i Missouri, der protesterede op til retssagen mod den politimand, som skød og dræbte den 18-årige, afro-amerikanske dreng Michael Brown.

Aktionen mod Ku Klux Klan fik navnet OpKKK, og hackerne afslørede også dengang identiteten på flere KKK-medlemmer, ligesom de tog kontrollen over Twitter-profilen KuKluxKlanUSA.

- Vi tog denne konflikt mellem os meget alvorligt. Men I fortsætter med at true Anons (medlemmer af Anonymous, red.) og andre. Vi sagde aldrig, at vi kun ville slå til én gang, skriver Anonymous i det nye manifest.

Hætten skal af

Både sidste år og i forbindelse med den nye trussel bruger hackergruppen de to hashtags #OpKKK og #HoodsOff (Af med hætterne), og det er altså dette gruppen nu vil gøre mod 1000 KKK-medlemmer - altså afsløre deres identitet.

- Efter at have fulgt så mange af jer nøje gennem lang tid er vi overbeviste om, at det vil være den helt rigtige, enkle og passende reaktion at skabe gennemsigtighed i jeres organisation, skriver Anonymous.

Gruppen slutter sit manifest med en opfordring til den amerikanske regering om at finde en løsning, så hadefulde grupper som Ku Klux Klan ikke kan angribe minoriteter under dække af deres grundlovssikrede rettigheder.