Udland

Den Frie Syriske Hær til Rusland: Stop med at bombe os

En talsmand for Den Frie Syriske Hær fortæller, at oprørshæren ikke har afvist Ruslands tilbud om luftstøtte, men russerne skal stoppe med at beskyde dens baser i Syrien. Det siger talsmanden i interview med BBC ifølge Reuters.

- Vi har ikke afvist tilbuddet. Vi har blot sagt, at hvis Rusland er seriøs med hensyn til tilbuddet, så bør de (Rusland, red.) øjeblikkeligt indstille deres angreb på vores baser og på civile områder, siger Issan Al-Rayyes, der er talsmand for den sydlige front af Den Frie Syriske Hær.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, lørdag sagde, at det russiske luftvåben er klar til at assistere "den patriotiske" syriske opposition.

- Vi har ikke brug for deres hjælp nu. De bør stoppe deres angreb mod os, og derefter kan vi snakke om et fremtidigt samarbejde, siger den syriske talsmand til BBC, skriver Reuters.

Russiske luftangreb har ramt flere oprørsgrupper, som er allierede med Den Frie Syriske Hær i det vestlige Syrien, som er af afgørende vigtighed for den syriske præsident, Bashar al-Assad.

De fleste af de oprørsgrupper i Syrien, som stadig eksisterer, bliver ledet af officerer, som er afhoppere fra den syriske hær. Flere af dem har modtaget udenlandsk militær støtte, våben og træning fra den amerikanske efterretningstjeneste, CIA.