Udland

Svensk sværdmand var til hård rock og Hitler-film

Den 21-årige mand, som svensk politi mener står bag angrebet på en skole i Trollhättan er blevet identificeret, og svensk TV 4's kriminalmagasin Brottsplats Sverige mener at kende hans identitet.

Den formodede gerningsmand, der har adresse i Trollhättan, var aktiv på sociale medier - hvor han blandt andet delte sin interesse for hård rockmusik, religionskritik, Sverigesdemokraterne og Nazityskland.

Manden gik ifølge politiet ind på skolen iført sort tøj og bevæbnet med to sværdlignende våben. Han dræbte en lærer og en 11-årig elev - og sårede yderligere to, hvorefter han blev skudt af politiet. Han døde efterfølgende på hospitalet.

Den sidste video, som den formodede gerningsmand delte på sin YouTube-kanal og Facebook-side var musiknummeret Dragula af Rob Zombie - cirka 14 timer inden angrebet på skolen.

Øjenvidner på skolen - hvor 90 procent af eleverne har indvandrerbaggrund - har berettet, at gerningsmanden spillede "uhyggelig musik" i forbindelse med angrebet.

Rockmusikeren Rob Zombie - som den 21-årige delte på Facebook - har blandt andet genindspillet den klassiske gyserfilm Halloween.

Eleverne på skolen i Trollhättan troede en overgang, at gerningsmanden blot forsøgte at skræmme dem - og flere øjenvidner har fortalt, at de troede gerningsmanden havde gang i en grovkornet Halloween-spøg inden han gav sig til at hugge løs.

Derudover viser en gennemgang af den formodede gerningsmands YouTube-kanal, at han kunne lide videoer med bandet Suicide Commando og videoer med kritik af såvel Bibelen som Koranen.

Der er også en vis fascination af Nazitysklands leder Adolf Hitler og tyske kampvogne at spore blandt de videoer som den 21-årige synes om.

Og så er der en række videoer med det højrenationale parti Sverigedemokraternes leder Jimmy Åkesson.

På sin Facebook-profil har den formodede gerningsmand kun 11 venner, og hans profil - der er indrammet af logoet fra rockbandet Rammstein - ser ikke ud til at være ældre end 11. oktober.

Ifølge svenske medier var det den 21-årige Anton Lundin Pettersson fra Trollhättan, der stod bag drabene på skolen.