Udland

Safari-leder for retten: Jeg har åbenbart skudt en berømt løve

I videoklippet forklarer en grådkvalt Theo Bronkhorst inden dagens retssag, at drabet på løven Cecil er ved at ødelægge hans forretning, og hans ansatte må gå på halv tid.

Theo Bronkhorst har forgæves forsøgt at få afvist anklagerne imod ham i forbindelse med drabet på Cecil.

Den professionelle zimbabweanske jæger, som stod i spidsen for den safari, der endte med drabet på løven Cecil, fik tirsdag afslag på at sagen imod ham skal droppes.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Theo Bronkhorst er anklaget for "ikke at forhindre en illegal jagt", da han var leder på den ekspedition, hvor den amerikanske tandlæge og trofæjæger Walter Palmer i juli sidste år slog løven Cecil ihjel.

Jagten vakte harme over hele kloden efter det kom frem, at Cecil var en kendt attraktion i Hwange Nationalparken og bar en gps-sender, fordi den var en del af et forskningsprojekt på Oxford-universitetet i England.

- Lovovertrædelsen fremgår tydeligt af anklageskriftet, hvor det også fremgår, at den anklagede har en professionel jagttilladelse, sagde dommeren i sagen, Dambudzo Malunga, da hun afviste at droppe sagen.

Bronkhorst nægtede at tale med journalister, da han forlod retten i byen Hwange.

- Med alt respekt så er vi uenige i rettens beslutning. Det er vores hensigt at appellere dommen til en højere juridisk instans, siger Bronkhorsts advokat, Perpetua Dube, ifølge AFP.

I sidste uge blev alle planer om at retsforfølge Walter Palmer droppet, da han havde skriftlig tilladelse til løvejagten.

Natten til mandag 6. juli blev Cecil lokket ud af nationalparken, da personer fastspændte et dødt dyr til deres bil.

Personerne skød først løven med bue og pil, men da det ikke slog dyret ihjel, fandt de senere frem til løven igen, skød den med et skydevåben og skar hovedet af den.