Udland

Klovnefrygt i England: Skolebørn jagtet på åben gade

Politiet i Kent i England undersøger i øjeblikket en række anmeldelser om børn, der er blevet kontaktet af mænd, der kører rundt i varevogne iført klovnekostumer.

Den første anmeldelse kom for næsten to uger siden, den 5. oktober, da skolebørn i byen Tonbridge fortalte om skræmmende personer i klovnemasker. Henholdsvis to og tre dage senere var der så meldinger om en mystisk kvinde med klovnemaske i samme by.

I sidste uge blev der både den 13. og 14. oktober rapporteret om personer i en varevogn iført klovnemasker i byen Tunbridge Wells. Det skriver den engelske avis The Mirror.

- I øjeblikket er der ikke noget, der tyder på, at der er sket noget skummelt ved nogen af episoderne, men vi fortsætter med at efterforske og forsøger at fastslå, om der er sket nogen lovovertrædelser, oplyser en talsmand for det lokale politi.

Skoler advarer forældre

Ved den seneste episode onsdag i sidste uge blev en dreng kontaktet af to sortklædte mænd i en varevogn. De var begge iført hvide klovnemasker.

Drengen stak dog af og fortalte sin skole om, hvad der var sket. Skolen rektor, Elaine Buchanan, har efterfølgende udsendt en email til forældre, hvor hun skriver, at sagen er meldt til politiet.

- Vi opfordrer eleverne til at gå direkte hjem efter skole og ikke vandre omkring nogen steder. Der vil være ekstra mandskab uden for skolen, når eleverne får fri, og vi er blevet fortalt, at politiet vil være aktive i området, skriver hun.

En mor til en 16-årig pige på en af skolerne fortæller til The Mirror, at hendes datter lider af klovne-fobi, og at datteren derfor bogstaveligt talt får angstanfald, så hun nu er nødt til at blive fulgt hjem af en kammerat.

- Det er nogle syge narrestreger, hvis det er for sjov, for de forstår tydeligvis ikke de voldsomme reaktioner, som klovne-fobi kan medføre, fortæller moderen Pam Mills.

Klovne har før vakt rædsel

Det er langt fra første gang, at folk iklædt klovnekostumer har spredt skræk og rædsel.

Omkring samme tid sidste år var der meldinger om en lang række episoder i USA, hvor folk klædte sig ud som klovne og skræmte folk om natten.

På samme tid sidste år blev flere byer rundt om i Frankrig også hærget af ondsindede klovne, der terroriserede og overfaldt tilfældigt forbipasserende. Det medførte til sidst et decideret forbud mod at udklæde sig som klovn i byen Vendargues uden for Montpellier.

Trenden med de ondsindede klovne er også før set i Storbritannien og USA, og alene i 2013 havde England 117 rapporterede hændelser med klovne.