Ungarn har bygget grænsehegn mod Kroatien færdigt

16x9

Ungarns grænsehegn, der skal forhindre flygtninge og migranter i at komme ind i landet fra Kroatien, er færdigbygget, oplyser premierminister Viktor O

Ungarns grænsehegn, der skal forhindre flygtninge og migranter i at komme ind i landet fra Kroatien, er færdigbygget, oplyser premierminister Viktor Orbans stabschef.

Hæren og politiet kan lukke grænsen, så snart regeringen tager en beslutning om det, siger stabschefen, Janos Lazar.

- Vi er klar til at lukke grænsen. Sikkerhedsafspærringen er fuldført på den ungarsk-kroatiske grænse, og regeringen er nu i stand til med hjælp fra politiet og hæren at forsegle grænsen, siger han.

I de kommende dage er der en række møder og forhandlinger i forbindelse med EU-topmødet i Bruxelles, og derpå vil regeringen beslutte, om grænsen skal lukkes, tilføjer Lazar.

Over 378.000 mennesker er rejst gennem Ungarn i løbet af i år, og det tal kan ende på 600.000 eller 700.000 ved årets udgang, meddeler stabschefen.

I forvejen har Ungarn bygget et højt pigtrådshegn langs grænsen til Serbien, som er et andet transitland for hundredtusinder af flygtninge og migranter, mange af dem fra lande som Syrien, Afghanistan og Eritrea.