Udland

26-årig i konstant smerte: Mine gigantiske fødder skal amputeres

OBS! Vi advarer mod stærke billeder i videoen

Den 26-årige amerikaner Jeffrey Ortega lever i konstant smerte, fordi hans fødder er hævet til dobbelt størrelse. Han lider af Proteus-syndromet, som er en overvækstsygdom, der får knogler, hud og væv til at hæve til unaturlig størrelse.

Kun 200 mennesker i hele verden lider af sygdommen, og nu beder amerikaneren desperat lægerne om at få amputeret sine fødder, så han kan leve et mere normalt liv.

- Hvis foden blev amputeret, ville jeg blive mere mobil, og jeg ville også kunne gå med sko, siger Jeffrey Ortega.

Bruger størrelse 52

Det er desværre ikke kun fødderne, der er ramt af den medfødte sygdom. Også Jeffrey Ortegas hænder, hofter og ben er mærket af syndromet.

Hans mor opdagede en hævet langefinger, da han var ni måneder gammel. Han har ikke kunnet have et par normale sko på, siden han var 11 år.

Han bruger i dag størrelse 52.

26-årig: Folk spyttede efter mig

Som teenager fik han lavet nogle særlige sko og strømper, og ofte valgte han at gå rundt uden noget på fødderne.   

- Jeg blev mobbet. Der blev spyttet på mig, og jeg blev drillet med skoene, husker Jeffrey Ortega.

- Hvis jeg ikke vaskede fødder i løbet af dagen i college, så var lugten så stærk, at fluerne faldt døde om, fortæller han.

11 fejlslagne operationer

Han håber på, at en amputering vil mindske smerterne og stoppe den unaturlige vækst.

Efter 11 fejlslagne forsøg på at helbrede hans fødder og ben med kirurgi, har Jeffrey Ortega besluttet sig for, at amputering er den bedste løsning – også selv om det betyder, at han skal gå rundt på sine knæ.

Pris: 262.000 kroner

Lægerne i Florida er gået med til at amputere hans fødder – men kun hvis han selv kan betale operationen. Han har dog ikke råd.

- Jeg har desværre ikke råd, men amputationen er påkrævet, siger han.

Operationen koster omkring 40.000 amerikanske dollar – eller cirka 262.000 danske kroner. Derfor er han gået i gang med en indsamling, der skal dække hans udgifter.  

Se videoen øverst i artiklen.