Udland

Måling: Danske muslimer er blevet mere religiøse

Muslimer i Danmark er begyndt at lægge mere vægt på deres religion og religiøse praksis, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Det viser en meningsmåling blandt danske muslimer, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, og som kan sammenlignes med en tilsvarende måling for næsten 10 år siden i 2006.

Dengang var det 37 procent, der dagligt bad fem gange eller mere. Nu er det præcist halvdelen, 50 procent. Tilsvarende mener en stigende andel - 77 procent - at Koranens anvisninger skal følges fuldt ud mod 62 procent i 2006. Endelig er der også flere, der mener, at muslimske piger fra teenagealderen bør tildække sig med tørklæde.

Unge er mest religiøse

Religionssociolog Brian Arly Jacobsen, Københavns Universitet, finder udviklingen overraskende.

- Det ser ud til, at de danske muslimer er blevet mere religiøse på alle dimensioner, både når det handler om tro og praksis. Generelt ville vi forvente, at det modsatte ville ske, og at de med tiden ville komme til at ligne resten af danskerne, der ikke er særligt religiøst aktive, siger Brian Arly Jacobsen, der ser etableringen af 20-30 nye moskéer de seneste 10 år som en mulig forklaring på udviklingen.

I meningsmålingen er det de yngre muslimer, der fremstår som de mest religiøse.

Imam Fatih Alev mener, at en hård retorik vendt mod islam og muslimer har virket som en katalysator for, at ikke mindst mange unge muslimer er blevet mere bevidste om deres tro.