Udland

VIDEO: Her eksploderer bomberne der dræbte 95 i Ankara

Mens unge deltagere i en fredsmarch i den tyrkiske hovedstad Ankara holdt hinanden i hånden og sang, så eksploderede der pludselig to bomber med få sekunders mellemrum. 

Ifølge den tyrkiske premierminister er 95 blevet dræbt og 246 såret, men det frygtes at dødstallet vil stige. Dermed er terrorangrebet det blodigste i Tyrkiet i nyere tid.

I den ellers fredelige demonstration,  protesterede pro-kurdiske og venstreorienterede deltagere mod konflikten mellem den tyrkiske stat og militante kurdere i det sydøstlige Tyrkiet.

Eksplosionerne skete kort efter klokken 9 dansk tid i et vejkryds i tæt ved byens hovedbanegård.

En reporter fra Reuters på stedet har melder om mange lig dækket med flag. Der er blod og kropsdele spredt over vejen, fortæller reporteren.

Ifølge en lokal tyrkisk journalist var bomberne var fyldt med stålkugler, angiveligt for at såre flest muligt.

Lig i gaderne bliver dækket med bannere og flag fra fredsmarchen

På de første fotos og amatørvideooptagelser fra gerningsstedet kan man se, hvordan deltagere i fredsmarchen har brugt deres gule bannere til at dække lig til.

Den tyrkiske regering har hurtigt erklæret eksplosionerne for et terrorangreb og landets premierminister Ahmet Davutoglu har indkaldt til et krisemøde. Angrebet kommer kun tre uger før parlamentsvalget i Tyrkiet.

Endnu har ingen påtaget sig skylden for bombeangrebet i Ankara.  

Siden juli har Tyrkiet været i højeste alarmberedskab efter en selvmordsbombe i byen Suruc tæt ved den syriske grænse dræbte 33 overvejende unge kurdere. Terrorgruppen IS blev beskyldt for at stå bag, selvom der ikke var nogen der efterfølgende påtog sig skylden.

Ambassaden i Ankara har nu været i kontakt med samtlige danskere registreret på Danskerlisten i Ankara. Alle er i god behold.