Udland

Hun kan blive kvinden, der får Cosby dømt

Tirsdag valgte den 25-årige model Chloe Goins formelt at indgive et civilt søgsmål mod den 78-årige komiker Bill Cosby ved retten i Los Angeles.

Hun anklager ham for at have forgrebet sig på hende i 2008 - og netop dette årstal kan få afgørende betydning. For mens 40 andre kvinder over de seneste måneder er stået frem med sexbeskyldninger mod Bill Cosby, så er denne sag ikke faldet for forældelsesfristen, hvilket betyder, at Bill Cosby potentielt kan blive dømt for denne.

Tilbage i januar trådte Chloe Goins frem med beskyldninger mod Bill Cosby, men på det tidspunkt var hun nummer 16 i rækken af kvinder. Siden stod flere kvinder frem med deres historie, senest i sidste uge, hvor yderligere tre kvinder stod frem. 

Efter Chloe Goins havde indgivet det civile søgsmål mod komikeren tirsdag, udtalte hun sig for første gang til pressen. Her henvendte hun sig direkte til de andre kvinder, som har rettet beskyldninger mod Bill Cosby.

- Jeres oplevelser er ligesom mine, og mine oplevelser er ligesom jeres. Vi er ikke alene. Det her har stået på for længe. Det er på tide, at Bill Cosby bliver holdt ansvarlig for det, han har gjort, sagde hun. 

Chloe Goins beskriver via sin advokat, hvordan hun mødte Bill Cosby til en fest i PlayboyMansion i Holmby Hills i 2008. Cosby gav hende en drink, som fik hende til at gå som et lys. Da hun kom til sig selv igen, var hun nøgen og lå i en seng, mens Cosby suttede på hendes tæer- Hans bukser var røget ned omkring hans ankler og han onanerede. På det tidspunkt var Chloe Goins 18 år.

Bill Cosbys advokater benægter derimod, at han har været til stede ved festen i 2008.

Cosby selv har forholdt sig larmende tavs, mens flere og flere kvinder er stået frem med deres historier, men fredag er den 78-årige skuespiller tvunget til at tage bladet fra munden.

Her skal han nemlig give sit udsagn i en anden civilsag, hvor kvinden Judy Huth beskylder ham for at have forgrebet sig på hende i 1974, på et tidspunkt, hvor hun var 15 år gammel. 

Blå bog: Bill Cosby

William (forkortes, Bill, red.) Henry Cosby Jr. 

Født 12. juli 1937 i Philadelphia, Pennsylvania. 

Komiker, skuespiller, tv-vært, forfatter og aktivist. 

Gift med tv-produceren Camille Olivia Hanks Cosby (71 år) siden 1964. 

Parret har fem børn: Erika, Erinn, Ensa, Evin og Ennis. 

Deres eneste søn, Ennis, blev dræbt i 1997, da han skiftede dæk på sin bil ved en motorvej i Los Angeles. Han blev kun 27 år. 

Bill Cosby blev kendt i Danmark som Heathcliff (forkortet Cliff, red.) Huxtable, familiefaderen i hit-serien "Cosby & Co."