Udland

Schäuble: Europa må begrænse flygtningestrømmen

Europa bliver nødt til at dæmme op for det antal flygtninge og migranter, der kommer til kontinentet i år.

- Europa skal være klar til at tage mennesker ind, men vi kan ikke gøre det umulige, siger den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, i et interview med den tyske tv-kanal ZDF søndag.

- Vi må begrænse tilstrømningen til Europa, siger han og tilføjer, at det er en fælles europæisk opgave, og at Tyskland, EU-Kommissionen og andre arbejder på det.

- EU vil gøre det meget hurtigt, først og fremmest med Tyrkiet, siger Schäuble uden at uddybe oplysningen.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung skriver, at EU-Kommissionen og Tyrkiet er blevet enige om en plan, der indebærer øget patruljering på grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet og oprettelse af nye flygtningelejre.

En EU-embedsmand, der er involveret i forhandlingerne med Tyrkiet, siger imidlertid, at avisens oplysninger ikke er i overensstemmelse med, hvad der i disse dage drøftes mellem Bruxelles og regeringen i Ankara.

Søndag viste tal fra EU's grænsesamarbejde Frontex, at omkring 630.000 mennesker hidtil er rejst illegalt ind i EU i år.

Langt de fleste kommer fra Syrien, Irak, Afghanistan og Eritrea. De rejser ind i Italien og Grækenland, og herfra tager de videre til andre europæiske lande.

Tyskland har allerede taget imod flere hundredtusinder og kæmper for at følge med strømmen af mennesker, der kommer til landet.

- Vi kan ikke løfte denne opgave på et nationalt niveau længere, siger Schäuble i interviewet med ZDF.

Tabloidavisen Bild skriver i en artikel mandag, at tyske myndigheder har opjusteret deres prognoser for, hvor mange flygtninge og indvandrere der vil komme til landet i år.

Hvor Tyskland hidtil har regnet med at tage imod et sted mellem 800.000 og en million mennesker, kan der nu komme helt op mod 1,5 millioner asylansøgere i år, skriver Bild med henvisning til et internt, hemmeligstemplet dokument.

- Migrationspresset vil stige yderligere. Vi forventer nu 7000-10.000 ulovlige krydsninger af grænsen hver dag i fjerde kvartal, lyder det ifølge Bild i rapporten.

Dertil kommer regler om familiesammenføring der betyder, at hver asylansøger kan bringe flere familiemedlemmer med sig til Tyskland, skriver Bild.

- Dette høje antal asylansøgere risikerer at blive en ekstrem belastning for delstaterne og kommunerne, advarer rapporten.