Udland

Skib med 33 om bord forsvundet i Bermudatrekanten

Et fragtskib med 33 mennesker om bord er forsvundet nær Bahamas.

Skibet befandt sig midt i orkanen Joaquin - der har hærget øen de seneste to dage - da det udsendte et nødsignal.

Ifølge Mark Fedor, der er beredskabschef ved USAs 7. Kystvagtdistrikt meldte skibet om problemer med de elektriske systemer, samt at det tog vand ind. 

Efterfølgende har kystvagten mistet al kontakt med de 28 amerikanere og 5 polakker, der er ombord.

Du kan høre Mark Fedor fortælle om eftersøgningen i videoklippet herover.

Orkanen har også fået de amerikanske myndigheder til at advare om massive oversvømmelser i flere stater på østkysten i løbet af weekenden.

Fragtskibet El Faro - der transporterer biler - forsvandt nord for Bahamas i det område der er kendt som Bermudatrekanten, hvor talrige skibe er forlist gennem årene.

I alt er der 294 biler og 391 containere om bord på skibet. USAs kystvagt har sendt to C-130 Hercules fly ud for at søge efter skibet - men på grund af vejrforholdene er eftersøgningen uhyre vanskelig - orkanen Joaquin blæser med vindstød på op mod 200 kilometer i timen.

Fragtskibet El Faro er ikke det eneste skib der er i vanskeligheder i de ekstreme vejrforhold. I går kom fragtskibet M/V Minouche i vanskeligheder 51 sømil nord for Haiti.

Skibet havde fået så meget slagside, at det var i fare for at gå ned - og de 12 bolivianske besætningsmedlemmer måtte reddes med helikopter.

Du kan se videobilleder fra redningsaktionen herunder.