Vidne til massakre: Gerningsmand spurgte om studerendes religion

Den 26 årige mand, der har skudt adskillige mennesker på et universitet i delstaten Oregon, USA, bad ifølge et vidne de studerende om at stille sig op

Den 26 årige mand, der har skudt adskillige mennesker på et universitet i delstaten Oregon, USA, bad ifølge et vidne de studerende om at stille sig op og fortælle deres religion inden han begyndte at skyde.

Det skriver det lokale medie News Review, der har talt med flere vidner til massakren.

Politiet i Oregon fik de første meldinger om skyderiet på Umpqua Community College i Roseburg klokken 10.38 lokal tid (19.38 dansk tid) torsdag.

Universitetet ligger omkring 300 kilometer syd for byen Portland.

Ifølge AP fortæller sheriffen i Douglas County, at der er tale om 10 dræbte i alt inklusive den formodede gerningsmand. Han fortæller yderligere om syv tilskadekomne.

- Det er den bedste og mest præcise information, vi har på nuværende tidspunkt, siger han ifølge AP.

Da politiet ankom til stedet, skød gerningsmanden mod betjentene, der besvarede ilden og dræbte ham.

Rystede vidner
Ifølge CNN har efterforskerne på stedet fundet fire skydevåben, som gerningsmanden formodes at have brugt.

Den 18-årige Kortney Moore fortæller til News Review, at hun var i et klasselokale på universitetet, da en kugle gik igennem vinduet i værelset. Hun så sin lærer blive skudt i hovedet.

Kortney Moore fortæller til avisen, at gerningsmanden bad folk om rejse sig op og fortælle hvilken religion de har, hvorefter han begyndte at skyde.

23-årige Brady Winder fortæller til News Review, at han befandt sig i rummet ved siden af det klasselokale, hvor gerningsmanden åbnede ild. Han og de andre studerende flygtede alle ud af lokalets hoveddør.

Han så blandt andet en pige svømme over en å i sin flugt.

Våbenlovgivningen i den amerikanske delstat Oregon blev strammet få uger inden torsdagens, skyderi på et college i byen Roseburg. Det oplyser flere amerikanske medier ifølge Ritzau.

Samtidig opfordrer præsident Barack Obama endnu engang Kongressen til at skærpe våbenloven efter torsdagens tragedie.

En kvinde kaldet Kayla Marie, der angiveligt var tilstede under skyderiet, opdaterede på Twitter løbende fra situationen:

LISTE: Her er de værste skolemassakrer i USAs historie