NASA på pressemøde: Mulighed for liv på Mars

David Bowie-klassikeren "Life on Mars" er efter al sandsynlighed virkelighed. Det bekræfter NASA på et pressemøde, hvor eksperterne fra NASA netop

David Bowie-klassikeren "Life on Mars" er efter al sandsynlighed virkelighed.

Det bekræfter NASA på et pressemøde, hvor eksperterne fra NASA netop har oplyst, at der nu er fundet beviser for at der er vand på Mars - ikke kun i form af is, men også i form at strømme af salt vand. Dermed er der grundlag for ilt - og liv - på Mars.

- Nu kan vi undersøge, om der er liv på Mars. Nu er det muligt at få besvaret det spørgsmål, siger astronaut og astronom, John M. Grunsfeld, souschef for videnskabelige missioner i NASA.

Men NASA-eksperterne understreger, at de ikke ved, hvilken form for liv, de skal lede efter, og man ved også kun at der er vand på Mars - ikke hvor på Mars det findes.

Mennesker til Mars i nær fremtid
Det betyder også, at det er muligt at leve på Mars, og ifølge NASA-folkene betyder det, at der i nær fremtid vil blive sendt mennesker til planeten.

- Vi sender mennesker til Mars i en nær fremtid. Det her er altafgørende. Nu ved vi, at det er muligt at bo på Mars.Nu ved vi, at Mars har ressourcer, som er brugbart for fremtidige missioner,  siger John M. Grunsfeld.

Ifølge eksperterne er der områder på Jorden, der minder om Mars - NASA-folkene peger på Antarktis ved Sydpolen som et område, der minder om Mars.

Ifølge eksperterne er vandet ikke så stabilt i Mars' atmosfære, som det er på Jorden. Det fryser godt nok ved 0 grader celsius lige som på jorden, men det koger allerede ved 10 grader celsius på grund af atmosfæren på Mars. På Jorden koger vand ved 100 grader celsius.