Politi i Thailand: Bombemand på overvågningsvideo er anholdt

En udenlandsk mand, der blev anholdt efter et voldsomt bombeangreb i Bangkok for en måned siden, er ifølge thailandsk politi den selvsamme person, som

En udenlandsk mand, der blev anholdt efter et voldsomt bombeangreb i Bangkok for en måned siden, er ifølge thailandsk politi den selvsamme person, som iført en gul t-shirt er blevet set placere en rygsæk ved templet kort før eksplosionen, der kostede 20 mennesker livet.

Det siger talsmand for det nationale politi i Thailand Prawut Thavornsiri lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er bekræftet på baggrund af overvågningsvideo, øjenvidner og mistænktes egen forklaring, at Adem Karadag er manden i den gule t-shirt, siger Prawut Thavornsiri.

- Efter at have placeret bomben ved templet prajede han en motorcykel-taxi og skiftede trøje på et offentligt toilet i Lumpini Park, lyder det fra talsmanden.

Adem Karadags nationalitet er endnu ikke bekræftet.

Han var den første, der blev anholdt i en razzia i udkanten af Bangkok efter angrebet 17. august. Politiet sagde dengang, at han var i besiddelse af materialer til at lave bomber med samt flere falske tyrkiske pas.

En anden mand ved navn Yusufu Mieraili blev anholdt ved samme lejlighed.

Tidligere på ugen blev yderligere otte personer anholdt i Malaysia, og lørdag har de thailandske myndigheder udstedt arrestordre på yderligere 17 personer, skriver nyhedsbureauet DPA.

Tidligere på måneden anholdt malaysisk politi tre andre mistænkte.

20 mennesker blev dræbt og over 100 såret i bombeangrebet 17. august ved en hinduistisk helligdom midt i Bangkok.