Det palæstinensiske flag må vaje ved FN-hovedkvarter

Det Palæstinensiske Selvstyres flag kommer til at vaje side om side med verdens flag foran FN-bygningen i New York.

Ved en afstemning torsdag i FN's hovedkvarter har 119 ud af 193 FN-medlemslande givet grønt lys til at lade det palæstinensiske flag blive hejst.

Beslutningen blev vedtaget af FN's Generalforsamling, og godkendelsen anses af palæstinenserne for at være endnu et skridt i retning af at blive medlem af FN.

- Det er et skridt i retning af at anerkende Palæstina som et fuldgyldigt medlem af FN, sagde den palæstinensiske premierminister, Rami Hamdallah, tidligere torsdag i Paris.

USA og Israel var blandt de otte lande, der stemte imod resolutionen, der er skrevet med palæstinensisk blæk.

I teksten lyder det, at alle flag fra ikke-medlemslande såsom Det Palæstinensiske Selvstyre "skal hejses foran FN's hovedkvarter og FN-kontorer ved siden af medlemslandenes flag".

En stor del af de 28 EU-lande var blandt de i alt 45 nationer, der undlod at afgive deres stemme. Dog stemte blandt andre Frankrig, Sverige, Italien, Spanien, Belgien og Polen for forslaget.

Ifølge resolutionen vil observatørstaternes flag kunne blafre foran FN-bygningen i løbet af 20 dage.

Palæstinensiske diplomater forventer, at deres flag med de sorte, hvide og grønne striber samt den røde trekant vil blive hejst 30. september, hvor den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, taler til verdens ledere ved forsamlingen.

Israels FN-ambassadør, Ron Prosor, kritiserede forsamlingen for at have vedtaget resolutionen og sagde, at "forsamlingen ville stemme for at erklære Jorden flad, hvis palæstinenserne foreslog det".