Udland

Ungarsk journalist fyret: Her spænder hun ben for flygtningebørn på flugt

Øverst kan du se videoen, hvor den kvindelige reporter sparker og spænder ben for flygtninge

Det skabte kaos og tumult, da hundredvis af migranter og flygtninge tirsdag eftermiddag trodsede politiets afspærringer og løb over grænsen fra Serbien til Ungarn. 

Adskillige journalister var til stede for at rapportere fra stedet, heriblandt en kvindelig journalist og tv-reporter fra ungarske N1 TV, der dog ikke nøjedes med at rapportere, men i stedet besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.

I en video optaget af en anden journalist kan man se, hvordan hun spænder ben for en flygtning med et barn på armen. Flygtningen forsøgte at undgå en af politibetjentene, da journalisten tydeligt stikker benet ud, hvorefter flygtningen med barn ender på jorden.

Efterfølgende ser man, hvordan hun sparker ud efter en mindre pige, da menneskemængden pludseligt begynder at løbe i hendes retning.

Fyret

Billeder og videoer fra den kaotiske episode blev hurtigt delt verden over på de sociale medier, og nu har kvindens arbejdsgiver taget konsekvensen og givet hende sparket.

I en meddelelse på Facebook skriver tv-kanalens chefredaktør Szabolcs Kisberk, at kvindens opførsel er 'uacceptabel', og at hun er blevet fyret:

- En N1TV-kollega viste i dag en opførsel som er fuldstændig uacceptabel. Kamerakvindens ansættelsesforhold er blevet opsagt med umiddelbar virkning. Vi ser på sagen som afsluttet.

Stram ungarsk linje

Den ungarske premierminister Viktor Orban har ikke lagt skjul på, at han går ind for den 'stramme linje', og at han mener, at er det en fejl, at flere lande i Europa har valgt at åbne grænserne for de mange mennesker, der i denne tid flygter fra krig.

Således har han blandt andet opsat et hegn på grænse til Serbien, der skal forhindre de mange mennesker i at komme ind i Ungarn og herfra videre til særligt Tyskland.

Herudover har han sammen med sit parlament vedtaget en lov, der skal gøre det strafbart med op til tre år at beskadige og illegalt krydse grænsehegnet, ligesom han vil sætte soldater ind ved grænsen

I weekenden skulle TV 2's udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen, som befandt sig ved et jernbanespor på grænsen mellem Ungarn og Serbien, fortælle, at ungarske straffefanger havde fået til opgave at gøre hegnet endnu stærkere og højere end tidligere.

I videoen herunder kan du se, hvordan ungarske straffefanger bygger grænsehegn:

Her kan du læse Ulla Terkelsens beretning: Vejen til EU går via Makedonien, der beskriver hvordan vejen til Europa blandt andet går igennem Ungarn.