Udland

Efter drab og optøjer: Rejseselskab advarer danske feriegæster

Danske feriegæster i det populære feriested Alanya i Tyrkiet er blevet advaret om uroligheder. Det sker efter optøjer i store dele af Tyrkiet - det har også bredt sig til Alanya i form af brande.

De seneste dage har Tyrkiet været plaget af uroligheder oven på et angreb søndag, som PKK stod bag. Her menes 16 tyrkiske soldater at være blevet dræbt, og det har ført til ildspåsættelser, demonstrationer og optøjer rundt om i landet.

Det skete blandt andet tirsdag i Alanya, hvor pro-kurdiske lokaler skal være blevet angrebet. Hovedkvarteret for partiet HDP i Alanya blev sat i brand, og det fik myndighederne i byen til at advare borgerne mod at færdes i området omkring bygningen på grund af frygt for uroligheder. Andre brande startede også i mindre barer og bygninger. Derfor fik de danske feriegæster også en besked fra Apollo:

- Vi følger myndighedernes anvisninger, og derfor er der taget kontakt til gæsterne. Gæsterne bliver gjort opmærksom på at følge anvisningerne fra myndighederne, og at de er velkomne til at kontakte os for spørgsmål, siger Apollos kommunikationschef, Glenn Bisgaard, til TV 2.

Han fortæller, at det ikke er et totalt udgangsforbud for gæsterne, men et afgrænset område, som de skal holde sig fra. Apollo i Norden har omkring 1.000 gæster i Alanya, heraf ca. 300 danskere.

Der var meget politi på gaderne i Alanya tirsdag aften for at få ro på situationen, og der er ikke meldt om yderligere eskalering efter brandene.

Det er dog sket andre steder i Tyrkiet, hvor store demonstrationer og optøjer har præget gadebilledet i især Istanbul.

Siden juli er mindst 70 tyrkiske politifolk og soldater blevet dræbt.

Se billeder fra den store brand i Alanya fra i aftes: