Udland

Kastede sig med kone og barn på togskinner: Døden ville være bedre

Billeder af syriske Mohammad Bakkar gik torsdag verden rundt, da han skubbede sin gravide kone, Samiya, og deres otte måneder gamle søn, Husam, ned på togskinnerne ved den ungarske by Bicske. Grædende klamrede han sig til dem, inden politifolk bar ham væk og lagde ham i håndjern.

Fredag forklarer han Sky News, hvorfor han gjorde det.

- Jeg følte, at døden ville være bedre. Eller at vi ville kunne finde fred i døden, siger han.

Har lyst til at begå selvmord

Familien var blandt de 800-1200 flygtninge, der var om bord på et tog fra Budapest i Ungarn mod Wien i Østrig. Men toget blev stoppet, fordi man ville føre flygtningene til et modtagelsescenter ved Bicske.

Mohammad Bakkar fik at vide, at han og hans hustru ville blive skilt ad. Om de ungarske myndigheders håndtering af flygtningene siger han:

- Det var ikke humant.

Familien er nu indkvarteret i modtagelsescentret, hvor Samiya og Husam hviler sig. Samiya har det ifølge Mohammad Bakkar dårligt, da hun er gravid i femte måned. Selv har han fortsat lyst til at tage livet af sig selv.

Ungarn vil stramme loven

Politiet forsøgte oprindeligt at blokere for banegården i Budapest torsdag, men måtte opgive. I stedet stoppede de toget mod Wien i Biscke. Her deltog omkring 50 betjente i rømningen af toget, hvilket førte til sammenstød. Nogle forsøgte at tvinge sig tilbage i kupéerne. Omkring et dusin flygtede fra stedet, da de ikke ønskede at komme i modtagelseslejr. Andre lagde sig som Mohammad Bakkar på skinnerne i protest.

Det ungarske parlament vil stramme lovgivningen ved at skære antallet af illegale migranter ned til nul den 15. september gennem oprettelse af "transit-zoner". Her skal migranter tilbageholdes, mens deres sager bliver behandlet. Hvis de ikke samarbejder, bliver de deporteret, og man risikerer fængselsstraf ved at krydse grænsen uden tilladelse.

Få et overblik over de ruter, som flygtninge og migranter typisk benytter her:

Flygtninge i Europa

Omkring 340.000 flygtninge og migranter er kommet til Europa i år.

Det er næsten tre gange så mange som i samme periode sidste år.

Flest kommer fra Syrien efterfulgt af Afghanistan, Eritrea, Nigeria og Somalia.

De to vigtigste ruter er over Middelhavet til primært Italien eller Grækenland, eller landruten gennem Tyrkiet.

Kilde: EU's grænseagentur Frontex