Udland

Ungarn har bygget omstridt pigtrådshegn langs grænsen til Serbien

Ungarn er færdig med første del af de fysiske barrierer, som landets regering har etableret for at holde flygtninge og indvandrere ude.

Et tredobbelt pigtrådshegn langs den 175 kilometer lange grænse mod Serbien blev lørdag bygget færdig, oplyser Ungarns forsvarsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau MTI.

Pigtrådshegnet har dog ikke helt kunnet holde folk ude af landet, konstaterede nyhedsbureauet AFP ved et besøg ved grænsen for nylig.

Ungarns hær er derfor også i gang med at bygge et fire meter højt hegn, som "også skal udgøre et forsvar mod illegale grænseoverløbere", udtaler forsvarsministeriet.

Omkring 1000 politifolk er på nuværende tidspunkt sat ind for at kontrollere grænsen, og fra på tirsdag bliver der indsat 2000 mere, oplyser regeringen.

Hidtil er mere end 140.000 flygtninge og indvandrere rejst fra Serbien og videre ind i EU-landet Ungarn, der også udgør en af EU's ydre grænser i Schengen-samarbejdet.

Alene i den seneste uge har omkring 10.000 mennesker krydset grænsen.

Mange kommer fra Mellemøsten og Nordafrika gennem det vestlige Balkan og ind i Ungarn. Langt de fleste forsøger at komme videre nordpå mod lande som Tyskland og Sverige.

Premierminister Viktor Orbans højrefløjsregering har fået kritik af EU-Kommissionen for at bygge grænsehegnet.