KORT: Så mange flygtninge skal din kommune modtage i år

TV 2 sætter i dag fokus på Flygtninge i Europa. Heriblandt også i Danmark.

På nedenstående kort kan du få et overblik over, hvor mange flygtninge lige netop din kommune forventes at skulle modtage.

Kvoterne er vedtaget i december 2014, hvor Udlændingestyrelsen forhøjede landstallet af flygtninge fra 4.000 til 12.000 personer som følge af det øgede pres på verdens brændpunkter. 

Udlændingestyrelsen udmelder hvert år landstal for, hvor mange flygtninge der vil få opholdstilladelse i Danmark, og som deraf skal bo i en dansk kommune. Det er de såkaldte flygtningekvoter. 

Det overordnede ønske er, at flygtningene fordeles jævnt over hele landet. Nogle lande modtager imidlertid ikke flygtninge. Det er eksempelvis København, Alberslund, Brøndby og Høje-Taastrup, der i forvejen har mange udlændinge.

Kommunerne havde frem til 1. april i år til at melde ud, hvorvidt de ville modtage flere flygtninge. Udlændingestyrelsen har på den baggrund udgivet følgende tabel, der ifølge Udlændingestyrelsens pressetjeneste fortsat er gældende for 2015.

I september 2014 kom flere kommuner med et opråb til den daværende regering, da de lod det forstå, at de mange flygtninge, der henover sommeren i 2014 ankom til Danmark pressede kommunernes økonomi så meget, at deres kapacitet var nået. 

Dengang drejede det sig blandt andet om borgmestre og rådmænd fra Odense, Helsingør, Rudersdal, Brønderslev, Vesthimmerland og Jammerbugt, der varslede nedskæringer på andre områder, for at få økonomien til at løbe rundt. 

TV 2 sender torsdag kl. 22.23 en times tema om den historiske flygtningestrøm mod Europa. Se direkte med på TV 2 og TV 2 Play og følg med hele torsdagen på TV 2 NEWS og tv2.dk.

I videoen over artiklen kan du høre Køges borgmester Flemming Christensen (C) om udfordringen og på videoen nedenfor kan du se, hvad Bent Jørgensen (V), der er formand for Beskæftigelses- og socialudvalget i Roskilde Kommune har at sige til problematikken. 

TV 2 sætter fokus på flygtningekrisen

TV 2 sætter hele torsdagen fokus på den massive flygtningestrøm mod Europa. På TV 2 News og tv2.dk vil vi dagen igennem bringe nyheder, baggrund og debat om den historiske krise. Klokken 22.23 sender vi på TV 2 en times tema om temaet båret af vores korrespondenter, som vi har sendt ud på otte forskellige brændpunkter.