KORT: Så mange flygtninge skal din kommune modtage i år

TV 2 s√¶tter i dag fokus p√• Flygtninge i Europa. Heriblandt ogs√• i Danmark. P√• nedenst√•ende kort kan du f√• et overblik over, hvor mange flygtninge l

TV 2 s√¶tter i dag fokus p√• Flygtninge i Europa. Heriblandt ogs√• i Danmark.

På nedenstående kort kan du få et overblik over, hvor mange flygtninge lige netop din kommune forventes at skulle modtage.

Kvoterne er vedtaget i december 2014, hvor Udl√¶ndingestyrelsen forh√łjede landstallet af flygtninge fra 4.000 til 12.000 personer som f√łlge af det √łgede pres p√• verdens br√¶ndpunkter. 

Udl√¶ndingestyrelsen udmelder hvert √•r landstal for, hvor mange flygtninge der vil f√• opholdstilladelse i Danmark, og som deraf skal bo i en dansk kommune. Det er de s√•kaldte flygtningekvoter. 

Det overordnede √łnske er, at flygtningene fordeles j√¶vnt over hele landet. Nogle lande modtager imidlertid ikke flygtninge. Det er eksempelvis K√łbenhavn, Alberslund, Br√łndby og H√łje-Taastrup, der i forvejen har mange udl√¶ndinge.

Kommunerne havde frem til 1. april i √•r til at melde ud, hvorvidt de ville modtage flere flygtninge. Udl√¶ndingestyrelsen har p√• den baggrund udgivet f√łlgende tabel, der if√łlge Udl√¶ndingestyrelsens pressetjeneste fortsat er g√¶ldende for 2015.

I september 2014 kom flere kommuner med et opr√•b til den dav√¶rende regering, da de lod det forst√•, at de mange flygtninge, der henover sommeren i 2014 ankom til Danmark pressede kommunernes √łkonomi s√• meget, at deres kapacitet var n√•et. 

Dengang drejede det sig blandt andet om borgmestre og r√•dm√¶nd fra Odense, Helsing√łr, Rudersdal, Br√łnderslev, Vesthimmerland og Jammerbugt, der varslede nedsk√¶ringer p√• andre omr√•der, for at f√• √łkonomien til at l√łbe rundt. 

Datakort : Flygtninge - kommunekvoter 2015 - så mange skal kommunerne modtage

TV 2 sender torsdag kl. 22.23 en times tema om den historiske flygtningestr√łm mod Europa. Se direkte med p√• TV 2 og TV 2 Play og f√łlg med hele torsdagen p√• TV 2 NEWS og tv2.dk.

I videoen over artiklen kan du h√łre K√łges borgmester Flemming Christensen (C) om udfordringen og p√• videoen nedenfor kan du se, hvad Bent J√łrgensen (V), der er formand for Besk√¶ftigelses- og socialudvalget i Roskilde Kommune har at sige til problematikken. 

Formand: - Stigningen i flygtninge belaster √łkonomien