Udland

Nu bruger politiet i Ungarn tåregas mod flygtninge

TV 2 sender torsdag kl. 22.23 en times tema om den historiske flygtningestrøm mod Europa. Se direkte med på TV 2 Play og følg med hele torsdagen på TV 2 NEWS og tv2.dk.

I Ungarn har politiet her til formiddag brugt tåregas mod flygtninge og migranter der forsøgte at unddrage sig registreringsprocessen i byen Röszke ved grænsen til Serbien.

Omkring 200 mennesker var indblandet i episoden, hvor betjentene skød tåregaspatroner op i luften. 

Presset på den ungarske grænse er taget til de seneste dage, og nu vil Ungarns statsminister Viktor Orban indsætte 2.100 ekstra betjente - heriblandt beredent politi, hundeførere og luftstøtte i form af helikoptre for at imødegå flygtningestrømmen. 

Desuden har den ungarske regering drøftet muligheden for at sætte hæren ind, men det skal først godkendes af landets parlament.

Ved formiddagens episode i Röszke forsøgte migranterne ifølge politiet at undslippe registrering med fingeraftryk.

Flere kan have passeret grænsen ubemærket gennem huller i en endnu ikke færdiggjort barriere til et Europa, der står uden løsning på, hvordan man skal håndtere den værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Ungarn, der er en del af Schengenaftalen om pasfri passage mellem en række europæiske lande, er ved at opføre et 175 kilometer langt hegn på grænsen til Serbien i et forsøg på at holde migranterne borte.

Pigtrådshegnet holder imidlertid ikke menneskestrømmen tilbage.

Et rekordstort antal på 2533 migranter, hvoraf de fleste er fra Syrien, Afghanistan og Pakistan, blev pågrebet tirsdag på vej ind i Ungarn fra Serbien, oplyser myndighederne.

Regeringstalsmand Zoltan Kovacs siger, at parlamentet i næste uge vil drøfte om militæret skal udkommanderes for at beskytte grænsen.

FOKUS PÅ FLYGTNINGE OG MIGRANTER

Torsdag sætter TV 2 fokus på de historisk store strømme af flygtninge og migranter, der lige nu rammer Europa.

Se med på TV 2 News og på tv2.dk fra klokken 06.00 torsdag morgen.

Desuden vil nyhedsudsendelsen klokken 22 - inklusive regionernes udsendelser være udvidet frem til klokken 23.25.

TV 2 sætter fokus på flygtningekrisen

TV 2 sætter hele torsdagen fokus på den massive flygtningestrøm mod Europa. På TV 2 News og tv2.dk vil vi dagen igennem bringe nyheder, baggrund og debat om den historiske krise. Klokken 22.23 sender vi på TV 2 en times tema om temaet båret af vores korrespondenter, som vi har sendt ud på otte forskellige brændpunkter.