Udland

Flygtninge overvælder Ungarn: Klar til at sætte hæren ind

I Ungarn har regeringen diskuteret muligheden for at sætte hæren ind for at sikre landets sydgrænse, hvor et stort antal flygtninge og migranter forsøger at trænge ind i EU.

Regeringens talsmand Zoltan Kovacs oplyser at en eventuel indsættelse af hæren skal besluttes af landets parlament, som skal drøfte sagen i næste uge.

- Ungarns regering og nationale sikkerhedsråd har diskuteret spørgsmålet om hvordan hæren kan bruges til at hjælpe med at beskytte Ungarns grænse og EU's grænse, siger Zoltan Kovacs.

Adskillige tusinde flygtninge har krydset grænsen mellem Serbien og Ungarn, få dage inden de ungarske myndigheder færdiggør det pigtrådshegn, der skal holde migranterne ude.

Pigtrådshegnet er imidlertid heller ikke nok, da det kun bremser menneskestrømmen midlertidigt - som du kan se i videoen over artiklen.

Ungarsk politi gør imidlertid hvad de kan - det kan du se i videoen her:

Ifølge politiet i Ungarn er hegnet nærmest nytteløst - i går ankom 2.533 flygtninge og migranter til landet - mandag var tallet 2.093 mennesker som blev registreret og indkvarteret i de ungarske lejre.

TV 2's korrespondent Uffe Dreesen følger flygtningesituationen tæt. Han har netop været ved hegnet i Ungarn, hvor regeringen nu overvejer at sætte hæren ind.

Uffe Dreesen vurderer, at udmeldingen fra Ungarns regering også har et indenrigspolitisk islæt.

- Den ungarske statsminister Viktor Orban er en mand, der er bedst når han har fjender at kæmpe mod. Først var det kommunisterne, så var det EU, og nu er det altså flygtningene, siger Uffe Dreesen. 

Han peger på, at Ungarn er det land i EU, hvor der ind til videre er sat hårdest ind mod bølgen af flygtninge og migranter fra regeringens side.

FOKUS PÅ FLYGTNINGE OG MIGRANTER

Torsdag sætter TV 2 fokus på de historisk store strømme af flygtninge og migranter, der lige nu rammer Europa.

Se med på TV 2 News og på tv2.dk fra klokken 06.00 torsdag morgen.

Desuden vil nyhedsudsendelsen klokken 22 - inklusive regionernes udsendelser være udvidet frem til klokken 23.25.