Udland

Tyskland eksploderer i racistisk vold: 200 fremmedfjendske angreb

Racistisk vold, brandstiftelser og hadefulde ytringer. Det er blot nogle af de ting, som asylsÞgere i Tyskland oftere og oftere mÄ stÄ model til.

Antallet af hÞjreekstreme angreb mod asylcentre er steget markant inden for det seneste Är, og mens Tyskland kan konstatere den stÞrste flygtningestrÞm siden Anden Verdenskrig, sÄ er der fra januar til juli registreret 202 sager hvor flygtninge og migranter er blevet udsat for hadefuld kriminalitet sÄ som ildspÄsÊttelse, hÊrvÊrk, vold og tilrÄb.

Videoen over artiklen viser brandvĂŠsenets forsĂžg pĂ„ at slukke branden, efter et flygtningecenter i Weissach im Tal blev udsat for brandstiftelse mandag. Det er blot seneste eksempel i en lang rĂŠkke racistiske angreb mod flygtningecentre i Tyskland. 

IfĂžlge Der Spiegel er der sket en tredobling i antallet af angreb i forhold til samme periode sidste Ă„r.

Den tyske forbundskansler Angela Merkel har fordĂžmt de seneste angreb, men kun via en pressemeddelelse.

Og stemningen i Tyskland er ved at vende sig imod flygtningene der kommer ind i Europa i hundredetusindevis, fortĂŠller TV 2's korrespondent Uffe Dreesen.

- Fra den tyske bundeskansler Angela Merkel og andre tyske politikere lyder det, at nu mĂ„ der ske et eller andet, ellers vil Tyskland sĂŠtte spĂžrgsmĂ„lstegn ved de Ă„bne grĂŠnser i Europa, siger Uffe Dreesen.  

Urinerede pÄ barn

Det tiltagende had i Tyskland blev tydeligst illustreret lÞrdag aften, da en indvandrerfamilie bestÄende af en mor og to bÞrn pÄ fem og 15 Är fra Østeuropa blev udsat for et overgreb af to hÞjreekstremister pÄ banegÄrden i Berlin.

Her urinerede den ene pÄ barnet, mens begge rÄbte fremmedhadske ytringer. Episoden blev overvÊret af adskillige vidner, der tilkaldte politiet, som pÄgreb gerningsmÊndene. De skriver Der Tagesspiegel.

SammenstĂžd med politi og modemonstrationer

Fredag aften var omkring 1.000 personer mĂždt op i Heidenau nĂŠr Dresden for at demonstrere mod den forventede ankomst af hundredvis af flygtninge.

Demonstrationen var indkaldt af Det Nationale Demokratiske Parti (NPD) fra den yderste hĂžjreflĂžj.

Politiet greb ind og affyrede tÄregas, da en mindre gruppe af demonstranterne blokerede en vej, der fÞrer forbi en bygning, der midlertidigt skal huse flygtninge.

Hundredvis af andre demonstranter samlede sig samtidig foran bygningen - et tidligere varehus, der er bygget om til at vÊre bolig for omkring 600 flygtninge. Omkring 300 personer er allerede indlogeret pÄ stedet.

Har slettet kort

De massive flygtningestrĂžmme har skabt en slags undtagelsestilstand i Tyskland, hvor man har vĂŠret nĂždsaget til at bruge nedlagte skoler, sportshaller og campingpladser som midlertidige modtagecentre for asylansĂžgere.

BÞlgen af angreb mod flygtningecentre i Tyskland er sÄ stÊrk, at den amerikanske sÞgemaskine Google i juli mÄned slettede et detaljeret kort, som viste informationer om interimistiske modtagecentre for asylsÞgere af frygt for, at centrene skulle blive udsat for hadkriminalitet. Det skriver Bloomberg.

Østtyskland hÄrdest ramt

IfĂžlge Jacob Ravndal, der forsker i militant hĂžjreekstremisme Vesteuropa ved Forskningsinstitutt (FFI) skyldes de mange angreb, at vrede borgere med hĂžjreorienterede holdninger, men som ikke nĂždvendigvis er medlemmer af militante grupper, ofte samler sig i lokale borgervĂŠrnsgrupper mod konkrete flygtningecentre.

Hovedparten af angrebene mod centrere er sket i det Þstlige Tyskland, hvor hÞjreradikale partier traditionelt stÄr stÊrkt. Samtidig er det en del af landet, der historisk set altid har vÊret fattigere end landsgennemsnittet. Det forklarer han over for VG.

- Det er et paradoks, at Østtyskland indtil nu har haft langt mindre indvandring end Vesttyskland, men langt mere fremmedfjendtlig vold. Dette er omrÄder, som tidligere har vÊret homogene, som nu oplever masseindvandring for fÞrste gang, og der fÄr flygtningestrÞmmen de mest dramatiske konsekvenser, siger Jacob Ravndal.