800.000 flygtninge giver problemer i Tyskland: Nu siger Merkel stop

Tyskland er hårdt presset af den største flygtningestrøm i Europa siden Anden Verdenskrig, og det giver spændinger både i Rigsdagen og rundt omkring i

Tyskland er hårdt presset af den største flygtningestrøm i Europa siden Anden Verdenskrig, og det giver spændinger både i Rigsdagen og rundt omkring i landet, der har været plaget af racistiske angreb på knap 200 modtagecentre for migranter og flygtninge i det første halvår af 2015.

Tyskland forventer at modtage op mod 800.000 flygtninge, og nu har den tyske kansler Angela Merkel, der bliver presset fra flere sider, fået nok.

Derfor mødtes hun mandag med sin franske kollega Francois Hollande i en fælles anmodning om at få indført fælles europæiske modtagecentre for flygtninge og immigranter i Sydeuropa.

Formålet med de nye modtagecentre er at sikre, at der bliver foretaget en grundig registrering af flygtninge og immigranter.

Herunder kan du se et klip af Angela Merkels pressemøde i forbindelse med mødet med Francois Hollande. Artiklen fortsætter under klippet.

Kræver retfærdig fordeling
Med de nye udmeldinger lægger Angela Merkel op til, at der skal være en mere retfærdig og ligelig fordeling blandt EU's medlemslande.

Det fortæller TV 2's korrespondent Uffe Dreesen fra Berlin.

- Formålet er, at den flygtningepolitik, og de ting, man har vedtaget tidligere på sommeren, bliver omsat i praksis. Og det andet er, at der bliver en mere retfærdig fordeling af byrderne. Tyskland og Sverige er de to lande, der modtager flest flygtninge, og det er man begyndt at sige, at sådan kan det ikke blive ved, forklarer Uffe Dreesen.

Han tilføjer, at den tyske kansler længe har været under pres for at adressere problemerne med de store flygtningestrømme. Både fra hendes egen regering, men også fra befolkningen, der savner handling og retfærdig fordeling.

Skal adressere problemerne
Sidstnævnte giver blandt sig andet til udtryk i de adskillige angreb mod modtagecentre for flygtninge. Seneste blev en sportshal ved Dresden udsat for brandstiftelse natten til tirsdag, og tyskerne savner ifølge Uffe Dreesen en fastere hånd omkring de strukturelle problemer, men også over for bølgen af højreekstreme angreb mod modtagecentrene.

- Merkel har været under kritik – også i regeringen og blandt socialdemokraterne, fordi hun ikke har sagt noget om krisen. Hun har så fordømt angrebene – det seneste, der fandt sted i nat – men man har savnet, at hun adresserer problemerne, forklarer han.

Mødet mellem de to regeringsledere varsler ifølge Uffe Dreesen en ny og skarpere linje over for de EU-lande, der endnu ikke tager deres forpligtigelser alvorligt, og Hollande og Merkel forventes nu at lægge yderligere pres på eksempelvis de østeuropæiske lande, der modtager få flygtninge.