Udland

Makedonsk politi brugte tåregas mod migranter

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) brugte makedonsk politi fredag tåregas og flash-granater mod tusinder af migranter, der var fanget i ingenmandsland ved den græsk-makedonske grænse. Det sker dagen efter Makedonien erklærede undtagelsestilstand for at kunne håndtere det massive antal migranter, der er på vej nordpå mod EU-landene.

De cirka 3000 mennesker, der har tilbragt natten i det fri, har fredag gjort flere forsøg på at storme det makedonske politi efter grænsen blev lukket for overgang torsdag. Mindst otte mennesker blev såret i sammenstødene, rapporterer græsk politi. En ung mand blødte fra et sår forårsaget af en granatsplint fra en af flash-granaterne, der blev fyret direkte ind i folkemængden.

Politiet blev støttet af armerede køretøjer, der spredte pigtråd ud over jernbanesporene. De bliver krydset til fods af migranter på vej fra Grækenland til Makedonien.

En talsmand for politiet siger at politiet og hæren vil kontrollere den 50 kilometer lange grænse for at forhindre et massivt antal migranter i at komme fra Grækenland.

- Disse sikkerhedsforanstaltninger sker for at kunne garantere sikkerheden for de borgere, der bor i grænseområdet og for at sikre bedre behandling af migranterne siger Ivo Kotevski, talsmand for politiet i Makedonien ifølge AP.