Udland

Disney vil lave to nye kæmpe forlystelsesparker: Vil få folk til at tabe kæben

Science fiction-klassikeren Star Wars kommer nu ned på jorden. Det sker, når den amerikanske underholdningskoncern Disney åbner to forlystelsesparker udelukkende baseret på Stars Wars-universet. Det oplyser Disney lørdag.

- Vi vil skabe en verden, der får folk til at tabe kæben, siger Disneys administrerende direktør, Bob Iger.

De nye temaparker kommer til at ligge ved siden af Disneys eksisterende underholdningsparker i Florida og Californien.

Disney sikrede sig for tre år siden alle rettigheder til den tilsyneladende uopslidelige rumhistorie ved at købe Lucasfilm for fire milliarder dollar eller næsten 28 milliarder kroner.

- Vi ønsker at bringe Star Wars ud i alle hjørner af vores selskab. Ikke kun på film, men i det virkelige liv, siger Bob Iger.

Besøgende i temaparkerne vil blandt meget andet have mulighed for at komme på en "hemmelig mission" med et "af de mest genkendelige rumskibe i galaksen" - The Millenium Falcon, oplyser Disney.

- Vi vil transportere gæster til en helt ny planet. Du vil have chancen for at løbe ind i alle droiderne og fantastiske dyr, siger Bob Iger.

I Florida vil Star Wars-parken få Disneys Hollywood Studios i Orlando som nabo, mens den i Californien skal placeres ved siden af Disneyland. Åbningsdatoen for de nye parker er endnu ikke oplyst.

I øjeblikket er Disney ved at opføre en forlystelsespark i Shanghai i Kina. Den skal efter planen åbne næste år.

/ritzau/AFP