Dansk-Cubansk forening: USA vil stadig Cuba det værste

USA's præsident, Barack Obamas, egentlige intention er stadig at ødelægge revolutionen, og det kommer det amerikanske flag over den genåbnede, amerikanske ambassade på Cuba ikke til at ændre på.

Det mener den danske interesseforening Dansk-Cubansk forening, som også kalder sig for Cubavenner. Udmeldingen kommer på dagen, hvor USA's udenrigsminister, John Kerry, har overværet, at Stars and stripes atter er blevet hejst over ambassaden.

- USA er blot i gang med at iværksætte en anden politik for at nå det samme mål som tidligere, og det er ødelæggelsen af revolutionen og undergravningen af socialismen, forklarer formand Sven-Erik Simonsen.

"Udspekuleret plan"

Med genåbningen af ambassaden er der samtidig åbnet for informations- og pengestrømmen til og fra Cuba, men det kalder foreningen Cubavenner blot for en "udspekuleret plan."

- De vil med initiativerne opbygge en femte kolonne inde i Cuba, som kan undergrave det socialistiske samfund, og antisocialistisk propaganda vil blive meget mere aggressiv, siger Sven-Erik Simonsen.

Cubavenner er dog på et mere generelt plan venligt stemt over for en opblødning af forholdet mellem USA og Cuba, og siger, det er positivt, at det går så hurtigt.

Men foreningen vil ikke anerkende situationen som en egentlig forsoning mellem landene, før USA's handelsblokade bliver ophævet.

Stridighederne mellem USA og Cuba startede 1. januar 1959, da Fidel Castro med sine guerillakrigere tog magten fra den daværende cubanske præsident, Fulgencio Batista, som var støttet af USA.

Cubavenner vurderer, at blokaden har kostet Cuba over 1000 milliarder kroner gennem årene.

10 ting du ikke vidste om Cuba