Udland

Er nabo til 5000 flygtninge: Vil flytte men kan ikke sælge huset

Store hegn, 24-timers sikkerhedsovervågning og advarsler om bidske hunde

Naboerne til den store græsmark, som er blevet hjemsted for helt op til 5.000 flygtninge og immigranter i Calais, er i stigende grad bekymret for deres sikkerhed. 

Sådan lyder det enstemmigt fra de over 10 naboer til lejren, som TV 2 har snakket med. Det er så slemt, at mange af dem kraftigt overvejer at flytte.

- Vi har set døde, vi har set lidt af hvert. Flygtningene er mere aggressive end før i tiden, fortæller én af naboerne, Yves Quennehen, til TV 2.

Mange af naboerne fortæller dog, at det er håbløst for dem at flytte. Med flygtningelejren som nabo er huspriserne faldet så meget, at de virker håbløst at flytte væk.

Det forlyder, at der nogle dage ankommer helt op til 100 flygtninge om dagen, og det bekymrer Yves. I alt opholder der sig ifølge UNHCR mellem 3000 og 5000 flygninge og immigranter i byen.

- Man lever med det nu, men med alle de mange mennesker, der bliver ved med at komme, så gør det os virkelig bange. Hvis der er en brand, der opstår, så er det ikke til at vide, hvad der vil ske, siger han.

Så sent som i juni måned brød der brand ud i lejren, angiveligt i kølvandet på en slåskamp mellem sudanske og eritrerianske beboere. Det resulterede i, at lejrens kirke brændte ned, og at flere end 200 af lejrens beboere måtte sove under åben himmel, fordi deres telte var gået til i flammerne.