Udland

Eksplosion i Kina: Rygter om flere end 500 dræbte

I Kina svirrer rygter om, at flere end 500 mennesker har mistet livet ved nattens eksplosion på havnen i Tianjin.

Det fortæller Børsens korrespondent i Kina Pia Ehlers til TV2.

- Det officielle tabstal er stadigvæk kun nogle-og-tyve. Men på nettet taler man om tabstal, der er meget højere. Det er jo det der sker, når man ikke kan læse sandheden i de statsejede medier, så florerer der alle mulige rygter på nettet. På nettet taler man om i hvert fald 5-700 dræbte og mindst 50 dræbte brandfolk, siger Pia Ehlers.

Hun refererer også oplysninger, som hun har fået fra en lokal politiofficer. Historien tyder i hvert fald på, at det samlede dødstal er meget større end det, som nu bliver meldt ud.

- Vi talte med en politiofficer for et par timer siden. Han har tjenestested lige ved siden af en brandstation, hvorfra de første brandkøretøjer kom ud til brandstedet lige efter eksplosionen. Han siger, at der ikke var nogle af dem, der vendte tilbage. For det var netop da de begyndte den første del af slukningsarbejdet, at eksplosionen kom. Blandt andet fordi de sprøjtede vand på nogle kemikalier.

- Derfor ved man, at alene de brandfolk fra den station – det er 20 – 30 stykker – de er omkommet, fortæller Pia Ehlers.

Chokerede indbyggerne i Tianjin fortæller i dag voldsomme historier om deres oplevelser i nattens løb. Selv indbyggere, der bor flere kilometer væk fra eksplosionsstedet, blev kvæstet eller fik deres huse ødelagt. Se deres beretninger her:

Det ved vi om eksplosionerne i Tianjin:

  • Ulykken skete i byen Tianjjin i det østlige Kina. 150 kilometer fra Beijing.
  • Tianjin har cirka 15 millioner indbyggere.
  • Flere end 700 meldes såret.
  • 112 personer meldes dræbt indtil videre.
  • 1.000 brandmænd er indsat til slukningsarbejdet.
  • Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua skete eksplosionerne på et lager med 'farligt gods'. Der meldes om to store eksplosioner.
  • Eksplosionerne havde en styrke på, hvad der svarer til tre ton TNT og 21 ton TNT.
  • Eksplosionerne skete omkring klokken 23.30 lokal tid (17.30 dansk tid) onsdag den 12. august.