Udland

Trump spillede menstruationskortet: Men det er hende, der skal sige undskyld

Efter en tv-debat beskylder flere Donald Trump for at have sagt, at en kvindelig ordstyrer havde menstruation under debatten. Nu mener han, at det er debatlederen, der bør komme med en undskyldning, skriver VG.

Det er Megyn Kelly, som Donald Trump kom med udtalelser om efter et republikansk debatmøde torsdag i Cleveland. 

I et interview med CNN efter debatten, sagde han nedenstående om Megyn Kelly, som har fået flere til at mene, at Trump hentydede til, at Kelly menstruerede.

- Du kunne se, at der kom blod ud af hendes øjne. Blod kom ud af hendes ”wherever,” sagde Donald Trump til CNN efter debatrunden.

Det er blandt andre amerikanske Erick Erickson, som er konservativ aktivist og redaktør  af en blog, der hedder RedState, som mener, at Donald Trump kom med en hentydning, der var over stregen. Som følge heraf har han trukket en invitation til Trump som taler til et konservativt politisk møde tilbage. I stedet har Erick Erickson inviteret Megyn Kelly.

Blødte ud af næsen

Reaktionen fra Erick Erickson har ikke fået Donald Trump til at hoste op med en undskyldning. I stedet forklarer Donald Trump, at han slet ikke hentydede til, at Megyn Kelly skulle have menstrueret. 

- Tror du, at jeg ville sige sådan noget? Hvem vil sige det? Kun en syg person ville overhovedet tænke på det, sagde Donald Trump mandag til CNN.

Med sin kommentar mente han i stedet, at hun blødte ud af næsen.

Én af dem forlanger undskyldinng

Hvis det står til Donald Trump, er det Megyn Kelly, der skal finde en undskyldning frem, fordi han mener, at Kelly stillede ham upassende spørgsmål under debatten torsdag.

En undskyldning kræver Megyn Kelly til gengæld ikke. Det fortalte hun et program på Fox News der hedder "The Kelly File."

- Jeg vil fortsætte med at gøre mit arbejde. Og jeg forventer at Hr. Trump vil fortsætte med det, som har været en vellykket kampagne så langt, sagde hun ifølge VG i "The Kelly File."

Konflikten startede torsdag

Konflikten mellem Donald Trump og Megyn Kelly startede under tv-debatten torsdag,  hvor hun konfronterede Donald Trump med nedsættende udtalelser om kvinder.

- Du har kaldt kvinder, du ikke kan lide, for 'fede svin, hunde, tølpere og ulækre dyr', sagde hun blandt andet ifølge Vox.

Efter debatten kom Donald Trump med en reaktion på Twitter.

- Jeg nød virkelig aftenens debat, selv om Fox News journalisttrio - især Megyn Kelly - ikke var specielt gode eller professionelle! skrev han.

Det er ikke kun kvinder, som Donald Trump har udtalt sig nedsættende om. Det har han også om mexicanske indvandrere, som du kan høre i klippet herunder. I faktaboksen kan du læse, hvad udtalelsen har haft af konsekvenser for Trump.

Her kan du få overblikket over, hvem der stiller op .

De vil have Det Hvide Hus

Donald Trump

  • Donald Trump er 69 år.
  • Han har gjort karriere som ejendomsinvestor – blandt andet kendt for Trump Tower.
  • I en årrække har han haft sit eget tv-program ”The Aprrentice” – eller på dansk ”Lærlingen.” 
  • Et andet tv-job mistede han som følge af kontroversielle udtalelser om mexicanske indvandrere.
  • Han annocerede den 16. juni i år, at han stiller op som kandidat til det amerikanske præsidentvalg i 2016.