Udland

Oprørt Trump fik skovlen under Fox News

Han har ikke bare overrasket alt og alle ved at sætte sig solidt i førersædet i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat.

Nu ser det også ud til, at Donald Trump har vundet et slag over det dybt konservative nyhedsmedie Fox News, som han har været i infight med efter den republikanske debat i sidste uge. 

Hele konflikten opstod, da Trump efter debatten mente, at Fox-journalisterne var unfair og uprofessionelle.

Fox-ejer hader Trump

Ifølge en fremtrædende journalist fra New York Magazine skyldtes det, at Fox News ejeren Rupert Murdoch, som ikke kan udstå Donald Trump, havde bedt Fox-chefen Roger Ailes om at få journalisterne til at gå meget hårdere til Trump.

Læs også: Trump truer med at gå solo

Og som sagt, så gjort. Ved debatten bed flere kommentatorer især mærke i, at værten Megyn Kelly sørgede for at bore i mange af Trumps kontroversielle udtalelser.

På et tidspunkt om Trumps kontroversielle udtalelser om kvinder, han ikke kan lide.

- Du har kaldt kvinder, du ikke kan lide, for 'fede svin, hunde, tølpere og ulækre dyr', sagde hun blandt andet ifølge Vox.

Trump forsøgte at joke sig ud af situationen.

- Kun Rosie O'Donnell, sagde han i en begmand til standup-komikeren, han har haft adskillige års offentlige skænderier med.

Men Megyn Kelly bed sig fast.

- For lige at slå det fast, så rækker det langt videre end Rosie O'Donnell.  Du sagde engang til en deltager i tv-programmet 'Celebrity Apprentice', at det ville være kønt med et billede af hende på knæ. Lyder det for dig som den form for temperament, vores næste præsident skal have?, svarede hun.

Trump til modangreb på Twitter

Efter debatten satte Donald Trump sig til tasterne på det sociale medie Twitter:

- Jeg nød virkelig aftenens debat, selv om Fox News journalisttrio - især Megyn Kelly - ikke var specielt gode eller professionelle!

Og så rullede lavinen med digitale angreb på Megyn Kelly og Fox News.  Flere prominente, amerikanske konservative deltog også i kritikken, mens Trump selv truede med at boykotte alle Fox-programmer til evig tid.

Det fik Fox News til at give efter. I går tweetede Trump, at han havde modtaget et opkald fra Roger Ailes:

- Roger Ailes har lige ringet. Han er en fantastisk fyr - og han har lige forsikret mig, at "Trump" bliver behandlet ordentligt på Fox News. Han holder altid sit ord!, skrev Trump.

Selv bekræftede Ailes i en udtalelse, at de to havde "renset luften".

- Jeg forsikrede ham, at vi vil fortsætte med at levere en fair og balanceret dækning af hans kampagne.

Umiddelbart er det også nødvendigt for Trump, hvis man skal tro flere amerikanske kommentatorer. Det konservative medie har i den grad været med til at sikre Donald Trump den omtale, der er med til at lægge fundamentet for kampagnen om at blive den  republikanske præsidentkandidat.

Læs også: Republikansk debat bar præg af frygt for fejl

Ifølge en optælling fra organisationen Media Matters har Trump fået langt mere sendetid end de andre kandidater fra begyndelsen af maj til slutningen af juli.  Her har han optrådt 31 gange i mediets dækning, mens en anden favorit Jeb Bush kun har optrådt syv gange.

I torsdags satte 22Skammelsen fokus på Donald Trump og kampen om at blive den republikanske præsidentkandidat. Se video fra dækningen øverst i artiklen.

22Skammelsen

Nyhedsvært Poul Erik Skammelsen giver dig overblikket over de vigtigste nyheder fra ind- og udland.

Du kan følge programmet mandag til torsdag på TV 2 klokken 22. 

Du kan også følge 22Skammelsen her:

Facebook

Twitter