Udland

Efter bombeeksplosion: Skud affyret mod USA's konsulat i Istanbul

Ukendte personer åbnede tidligt mandag ild mod det amerikanske konsulat i Istanul, oplyser lokale tv-stationer.

Det sker på et tidspunkt, hvor situationen er spændt i Tyrkiet på grund af militærets bombardementer af kurdiske oprørere.

To personer, den ene en kvinde, flygtede fra stedet efter at have skudt mod konsulatet. En større politijagt er sat i gang i den tyrkiske storby, rapporterer tv-stationerne CNN-Turk og NTV.

NTV melder, at en kvinde, der formodes at have deltaget i angrebet, er anholdt.

Der er ingen rapporter om tilskadekomne.

Sker efter bombeeksplosion

Rapporterne kom kort efter et bombeangreb mod en politistation i Istanbul, hvor tre betjente og syv civile meldes såret. En af betjentene er angiveligt i livsfare efter eksplosionen, der skete i arbejderkvarteret Sultanbeyli omkring klokken 01.00 lokal tid.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har angrebet indtil nu kostet to mennesker livet. 

Foruden skader på politistationen, forårsagede bomben en brand, der fik dele af en treetagers bygning i nærheden til at kollapse.

Andre bygninger i nærheden og omkring 20 biler har også fået skader efter eksplosionen, som ifølge Anadolu var rettet mod politistationen.

Ingen har taget skylden

Ifølge avisen Hürriyet tyder noget på, at det var en bilbombe, der blev bragt til sprængning. Avisen opgøre desuden antallet af sårede til tre betjente og syv civile.

Ingen personer eller grupper har taget skylden for angrebet, der kommer på et tidspunkt, hvor uroen mellem Tyrkiet og PKK, det kurdiske arbejderparti, er taget kraftigt til.

Konflikten i nabolandet Syrien har den seneste måned også kostet liv på den tyrkiske side af grænsen, og det har fået den tyrkiske regering til både at angribe Islamisk Stat og PKK-lejre i Syrien.

Ifølge Hürriyet samlede personer sig natten til mandag på det sted, hvor eksplosionen skete. De råbte slagord imod PKK, skriver avisen på sin hjemmeside