Udland

Bombe mod politistation sårer fem betjente i Istanbul

Et bombeangreb mod en politistation i den tyrkiske storby Istanbul har natten til mandag såret fem betjente og to civile, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu ifølge al-Jazeera.

En af betjentene er angiveligt i livsfare efter eksplosionen, der skete i arbejderkvarteret Sultanbeyli omkring klokken 01.00 lokal tid.

Foruden skader på politistationen, forårsagede bomben en brand, der fik dele af en treetagers bygning i nærheden til at kollapse.

Andre bygninger i nærheden og omkring 20 biler har også fået skader efter eksplosionen, som ifølge Anadolu var rettet mod politistationen.

Ingen har taget ansvaret

Ifølge avisen Hürriyet tyder noget på, at det var en bilbombe, der blev bragt til sprængning. Avisen opgøre desuden antallet af sårede til tre betjente og syv civile.

Ingen personer eller grupper har taget skylden for angrebet, der kommer på et tidspunkt, hvor uroen mellem Tyrkiet og PKK, det kurdiske arbejderparti, er taget kraftigt til.

Konflikten i nabolandet Syrien har den seneste måned også kostet liv på den tyrkiske side af grænsen, og det har fået den tyrkiske regering til både at angribe Islamisk Stat og PKK-lejre i Syrien. 

Ifølge Hürriyet samlede personer sig natten til mandag på det sted, hvor eksplosionen skete. De råbte slagord imod PKK, skriver avisen på sin hjemmeside.