Udland

Far lod ikke livredderne hjælpe druknende datter (redigeret 11/8)

OPDATERING 11.8 2015: To dage efter denne historie gik verden rundt, har det vist sig, at det stammer fra 1996. Dette fremgik ikke af den originale artikel, som kan læses her. TV 2 beklager fejlen.

Faderen til en 20-årig kvinde er blevet anholdt og anklaget for medvirken til hendes død i Dubai.

Familien var på stranden, da datteren fik problemer i vandet og var ved at drukne. To mandlige livreddere ville gribe ind, men de fik ikke lov af hendes far.

Årsag: Han ville hellere se hende drukne end rørt af fremmede mænd.

- Det her er en begivenhed, jeg aldrig vil glemme. Det var meget chokerende for alle, siger oberst Ahmed Buqibah fra Dubais redningsafdeling ifølge mediet Emirates 24/7.

Tilbageholdt livredderne fysisk

Om manden var motiveret af religiøse årsager, fremgår ikke umiddelbart af lokale medier, som ikke skriver andet om manden, end at han er fra Asien. Arabian Business skriver, at han er expat - altså bosiddende i Dubai, men fra et andet land.

Redningsfolkene beskriver ham som stor og stærk, og det lykkedes ham altså at tilbageholde livredderne så meget, at de ikke nåede frem til pigen, før døden indtraf.

- Han mente, at det ville sætte hende i vanære, hvis de rørte hende. Det kostede ham hans datters liv, siger Ahmed Buqibah.

Han understreger desuden, at livredderne var på tæt på kvinden, så de sagtens kunne have nået at redde hende.