Udland

Gidseldrama på FN-hotel i Mali: Mindst syv personer dræbt af islamister

Militante islamister har fredag angrebet et hotel, der benyttes af FN, i det centrale Mali og har dræbt mindst syv mennesker.

Under angrebet kom angriberne i kamp med styrker fra den malesiske hær, der opholdt sig tæt på hotellet.

Blandt de syv dræbte er fire malesiske soldater og en ikke-identificeret hvid mand.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Har taget gidsler

Fredag eftermiddag er kampene omkring hotellet stadig i gang, og der skulle opholde sige op mod fem gidseltagere inde i hotellet.

Reuters rapporterer, at en mand fra et østeuropæisk land og tre andre ansatte fra FN's fredsbevarende MINUSMA-mission formåede at flygte fra hotellet.

Statsborgere fra Sydafrika, Frankrig og Ukraine opholder sig dog stadig i hotellet.

Det formodes, at tre russiske piloter skulle være kidnappet af de militante. Dette afvises dog af den russiske ambassade.

Ifølge vidner steg der røg op fra bygningen, og der blev hørt affyringer af tunge våben, da malesiske regeringstropper gik til modangreb på de militante.

Angrebet startede omkring klokken 8 fredag morgen nær lufthavnen Sevare, der ligger cirka 600 kilometer nordøst fra landets hovedstad Bamako.

Ifølge en talsmand fra militæret dræbte regeringstropper mindst to af de angribene mænd - en af dem havde fastspændt sprængstof på sin krop.

11 soldater dræbt mandag

I 2013 lykkedes det en fransk-ledet militæroperation at drive islamistiske militante ud af flere byer i det nordlige Mali. Flere af de militante menes at have forbindelse til terrornetværket al Qaeda. Efter militæroperationen indsatte FN sin fredsbevarende styrker MINUSMA for at opretholde stabilitet i området.

Mandag blev en militærbase i Mali angrebet af militante islamister nær byen Timbuktu. Her blev 11 soldater dræbt.